Wij zijn enorm trots op onze ingenieurs! Zij zijn trots op hun projecten. Op deze Dag van de Ingenieur presenteren een aantal van onze top-ingenieurs een project waar ze ontzettend trots op zijn. En waarom dit project één voor in de vitrinekast is. Henk Verschuuren vertelt over de realisatie van het Upcycle Centrum in Almere.

Hoe is het om ingenieur te zijn?

“Het is een prachtige baan waarin door creativiteit en deskundigheid van de ingenieurs mooie projecten tot stand komen.”

Welk project is dit en wat is hier zo bijzonder aan?

“Het project is het Upcycle centrum in Almere. Het is een locatie waar inzameling, hergebruik, upcycling en educatie met betrekking tot grof huishoudelijk afval centraal staan. Stadsreiniging van Almere heeft hiermee een vliegwiel op gang gebracht om meerwaarde van afval ten uiting te brengen.”

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

“De veelzijdigheid van de dienstverlening, waar innovatie en creativiteit een belangrijk onderdeel is, als je ergens voor wil gaan is veel mogelijk.”

Waarom zouden jongeren een ingenieursstudie moeten gaan doen?

“Ingenieurs zijn altijd nodig, maakt niet uit in welk segment. Er wordt altijd ontwikkeld en gebouwd. Je hebt baangarantie voor de toekomst waarin je zelf verder kunt ontplooien.”