Hyperloop pre haalbaarheidsstudie voor de drukste goederencorridor van Nederland tussen Amsterdam en Rotterdam uitgevoerd door Hardt in samenwerking met Antea Group Nederland, @Balance - Advies, Projecten, Interim, Royal HaskoningDHV en SCenergy binnen het op Development Program. 

Voor het vervoer van goederen in de drukste goederencorridor van Nederland tussen Amsterdam en Rotterdam onderzoekt Hardt de mogelijkheden voor de realisatie van een hyperloop. De studie bevindt zich op dit moment in een pré verkenningsfase. Het gaat om hubs (stations) in Amsterdam, Rotterdam, Westland, Den Haag, Katwijk en Barendrecht waartussen op basis van de kortst mogelijke weg een eerste tracé is voorgesteld. Antea Group verzorgde een eerste scan op de haalbaarheid van dit voorgestelde tracé. De nadruk lag nu vooral op het ophalen van showstoppers, aandachtspunten, mogelijke opties en een eerste inschatting van kosten en baten. Voor de komende periode gaat Antea Group de kansen verkennen om Hardt verder te helpen met het uiteindelijke doel: het daadwerkelijk vaststellen van een tracé besluit voor de hyperloop.

Hyperloop

De Hyperloop is een nieuwe vorm van transport op hoge snelheid voor zowel passagiers als vracht. Anders dan traditionele vormen van transport maakt de hyperloop gebruik van luchtdruk (lage druk). Door deze lage druk in de buizen is er vrijwel geen luchtweerstand. De hyperloop kan een zeer hoge snelheid halen (1.000 km per uur, maar gemiddeld in ieder geval circa 500/600 km per uur). Uiteindelijk hoopt Hardt een breed Europees hyperloopnetwerk op te zetten, waarmee zowel mensen als goederen snel en CO2-neutraal kunnen worden vervoerd. Recent heeft Hardt Hyperloop 15 miljoen euro van de Europese Commissie gekregen voor het realiseren van de plannen.

Meer informatie is te lezen in bijgaand rapport: klik hier.