Vanuit het landelijk Programma Hoogfrequent Spoor wordt de spoorverbinding tussen deze twee steden geschikt gemaakt om meer treinen te laten rijden. Met een verdubbeling naar vier sporen zijn op het traject tientallen aanpassingen nodig. Van nieuw station tot spoorbrug en fietstunnel: ingenieurs- en adviesbureau Antea Group is verantwoordelijk voor het ontwerp van twintig constructies én het baan- en spoorontwerp op en rond station Delft Campus. 

Eindstation: energieneutraal

Zeventig jaar na de stormachtige opkomst van de auto als vervoersmiddel staat het niet stil op het spoor. Waar in het verleden de groei van het landelijke spoorwegnetwerk tot meer dan drieduizend kilometer railweg en de inzet van steeds snellere treinen centraal stond, is nu de inzet om over de bestaande trajecten meer reizigers te vervoeren. Duurzaamheid neemt hierbij een belangrijke plaats in en dat voert ons vandaag naar Delft Campus: het meest energiezuinige station van Nederland. Het station ligt aan het bijna zes kilometer lange spoortraject tussen Rijswijk en Rotterdam. Dagelijks arriveren en vertrekken hier zo’n vierenhalfduizend reizigers. En dat worden er straks meer. 

Station Delft Campus - Omkijken. Vooruitzien.

Tijd voor de tweede mini-docu waarin we Omkijken en Vooruitzien. Dit keer reisden we met onze collega's Peter de Boer en Koen van Gelder naar Delft Campus om jullie te vertellen over het meest energiezuinige treinstation van Nederland. Wij nemen jullie mee op reis naar dit project waarbij we naar het verleden, het heden en de toekomst kijken. Samen maken wij de wereld elke dag een stukje mooier!  

70 jaar Antea Group

Zeventig jaar word je niet zomaar. Zeventig, dat is een mensenleven lang. Genoeg voor ontelbare verhalen. Over alle mensen die hier nu werken, over hen die hier hebben gewerkt. Over dromen die zijn gekoesterd en waargemaakt. Maar net zo goed over de leermomenten. Samen maken ze ons tot wie wij vandaag zijn en morgen willen worden.