Wij zetten ons in voor het creëren van positieve impact voor de generaties na ons. Hierbij richten we ons op het bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s), de wereldwijde 2030 doelen voor duurzame ontwikkeling. We zijn betrokken, delen kennis en we blijven onze opdrachtgevers inspireren. Uiteraard worden we zelf ook graag geïnspireerd. Tel toekomstige generaties en inspiratie krijgen op, en je komt uit bij de SDG-Challenge!

Wat is de SDG-Challenge Universiteiten?

De SDG-Challenge is de grootste universitaire challenge in Nederland op het gebied van de SDG’s. En Antea Group doet als eerste ingenieursbureau hieraan mee. De SDG-Challenge stelt studenten in staat aan impactvolle business cases te werken. Wij krijgen daarvoor frisse blikken terug.

Waarom doen wij mee?

Antea Group zet de SDG-Challenge Universiteiten in om samen met studenten de reis van Duurzaamheid onderweg te prikkelen met slimme ideeën. We willen onze positieve impact vergroten en richten onze blik op de toekomst. En als je kijkt naar de toekomst, wat is er dan beter dan samenwerken met jong, aanstormend talent?

Onze SDG-Challenge

De periode van 2020-2030 is door de VN uitgeroepen tot de Decade of Action. Hoog tijd om grote stappen te zetten. Als internationaal ingenieurs- en adviesbureau beschikken wij over de multidisciplinaire expertise die nodig is om tot integrale duurzame oplossingen te komen. Vanuit deze positie hebben we als organisatie een enorm potentieel om anderen mee te nemen, duurzame transities te versnellen en onze positieve impact te vergroten.

Onze SDG Challenge richt zich dan ook op hoe we onze medewerkers in hun kracht kunnen zetten, zodat we het volledige potentieel dat we hebben als duurzaamheidskatalysator in de leefomgeving kunnen ontsluiten. Onze impact is immers het grootste via onze projecten voor opdrachtgevers. Zo dragen wij bij om in deze Decade of Action samen grote stappen te zetten.

Samenwerking met Radboud Universiteit

Zes studenten van de Radboud Universiteit werkten als consultantteam aan onze SDG-Challenge. Een team boordevol inspiratie en enthousiasme. Het was ontzettend leuk om met zoveel energie samen te werken aan een uitdagende vraag. We zijn trots op het resultaat dat de studenten hebben behaald.

En nu? Door met het uitvoeren van de acties die de studenten ons hebben geadviseerd!