Een collega die altijd in ontwikkeling is en niet bang is voor complexe projecten; dat typeert de professional van de maand juni Mirjam Stark. "Inhoudelijk is ze een kei op geohydrologie en is ze uitermate goed in staat om de verbinding te maken met de klant. Verder is Mirjam een super fijne collega om mee te werken. Ze is efficiënt, houdt zich aan de planning, heeft humor en denkt vooruit”, aldus Henri Deelstra, businesslijndirecteur Ruimte en Water.

Professional van de maand

Vernuft, vindingrijkheid, slimme oplossingen. Elke dag zetten wij ons talent en onze kennis in om de projecten tot een goed einde te brengen. Het is vaak werk achter de schermen. Niet altijd zichtbaar, wel onmisbaar. Wij vinden het vaak niet meer dan normaal, gewoon goed werk afleveren. Maar eigenlijk is het best bijzonder. En wij zijn trots op deze topprestaties! Om onze ingenieurs en adviseurs wat meer in de spotlights te zetten, maken we iedere maand een Antea Group Professional van de maand bekend. 

Mirjam is werkzaam als Expert Water binnen de businesslijn Water in Oosterhout. Zij is onder andere betrokken bij het project Wilhelminakanaal en denkt vaak mee in internationale tenders. Momenteel werkt ze aan een groot project in India over de modellering van een stroomgebied welke net zo groot is als Nederland. Ze vertelt graag over haar werk bij Antea Group.

Wat is je functie bij Antea Group?

“Ik ben senior (geo)hydroloog bij de businesslijn Water, dus ik ben als expert betrokken bij allerlei projecten op het onderdeel grondwater en oppervlaktewater. Als senior begeleid ik ook jongere collega’s en verzorg ik de kwaliteitsborging voor een groot aantal projecten.”

Hoe is het om adviseur te zijn?

“Heel afwisselend! Water vormt een onderdeel van een groot aantal projecten, zoals stedelijke ontwikkeling, wegverbreding en beekherstel. Bij sommige werkzaamheden is water een klein onderdeel, waardoor je als adviseur met een beperkte maar essentiële inbreng het project verder brengt. Bij andere projecten vormt water juist de hoofdmoot van het project. Samen met andere collega’s verzorg ik de benodigde modelleringen en analyses om de effecten van mogelijke maatregelen in beeld te brengen. Deze rapporteer ik zodat de opdrachtgever een onderbouwd besluit kan nemen over de gewenste aanpak.”

Beschrijf in het kort aan welk project je nu werkt en vooral wat er bijzonder aan is.

“Het Wilhelminakanaal bij Tilburg is een belangrijke ontwikkeling voor de scheepvaart in Noord-Brabant. Het kanaal wordt verbreed en verdiept, zodat grotere schepen de industrieterreinen in Tilburg kunnen bereiken. Om de effecten van de maatregelen te bepalen, hebben we samen met Deltares en de aannemerscombinatie voor het Wilhelminakanaal zeer uitgebreid grondonderzoek verricht, een nieuw grondwatermodel gebouwd en gekalibreerd en effecten op de grondwatersituatie berekend. Daar hebben we verschillende technieken voor gebruikt die niet ‘business as usual’ zijn. Ons werk is uitgebreid gereviewd door enkele hoogleraren. Het geeft dan wel voldoening als je hoort dat dit werk het beste is dat er met de vele beschikbare gegevens kan worden bereikt. Inmiddels zijn we in een vervolgfase beland, waarbij we nog aan een fine-tuning van de gewenste aanpak werken. Om zo’n mooi project werkelijkheid te zien worden geeft heel veel voldoening.”

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

“Bij Antea Group kan je in grote mate je eigen werkzaamheden bepalen. Vind je een bepaald onderdeel leuker, dan kan je je daar op richten, houd je meer van afwisseling, dan is dat ook geen probleem. Ook de normen en waarden van Antea Group passen bij mij; open en toegankelijk, eerlijk en integer.”