Vernuft, vindingrijkheid, slimme oplossingen: dat kenmerkt de Professional van de maand. Iedere maand wordt één van onze professionals in de spotlights gezet. Om onze waardering uit te spreken én als extra motivatie voor het goede werk dat ze doen. Deze maand: Marleen Aarts, aankomend projectmanager Projectbeheersing.

Wat is je functie bij Antea Group?

“Ik ben aankomend projectmanager Projectbeheersing binnen de businesslijn Contracten en Vergunningen. Binnen onze adviesgroep zet ik mij samen met collega’s in voor de markt- en klantbenadering. Hiervoor werkte ik als adviseur contracten en projectbeheersing. Na mijn studie ben ik ongeveer 4 jaar bij een grote aannemer werkzaam geweest als (assistent) contractmanager en manager projectbeheersing.

Ik werk nu bijna 4 jaar bij Antea Group. Daarnaast ben ik lid van de Ondernemingsraad waarbij ik in gesprek ga met collega’s en de directie over actuele onderwerpen zoals secundaire en primaire arbeidsvoorwaarden. Verder zet ik mij actief in voor Athena, het vrouwennetwerk van Antea Group.”

Hoe is het om projectmanager te zijn?

“Het is een prachtig vak om samen met opdrachtgevers (zoals bijvoorbeeld Rijkswaterstaat, Gemeenten en Provincies) en partners (zoals bouwers of andere ingenieurs- en adviesbureaus) samen in een team actief te bouwen aan onze eigen omgeving. De wereld een beetje mooier en praktischer maken.”

Aan welk project werk je nu en wat is er zo bijzonder aan?

“Momenteel werk ik onder andere aan projectbeheersingsprojecten voor Rijkswaterstaat. Wij werken samen met hen om te zorgen dat de stuurinformatie integraal, juist en actueel is. Hierbij valt te denken aan risicomanagement, planningsmanagement, scope- en baselinebeheer en kwaliteitsmanagement. We werken aan grote in het oog springende objecten zoals de Maeslandkering, de Wantijbrug, DVM (dynamische verkeersmanagement systemen) voor vaarwegen en onderhoud en renovatie van het wegennetwerk in Zuid-Holland.”

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

“Werken voor Antea Group is gevarieerd, er is geen dag hetzelfde. De ene keer werk je aan projecten met bouwers en de andere keer in projecten voor opdrachtgevers. En er is zeer veel ruimte voor ondernemerschap. Heb je een goed idee? Dan is er ruimte om deze te ontwikkelen, jezelf te ontwikkelen en te groeien. Daarnaast is de samenwerking met collega’s onderling fantastisch. Hierdoor ontstaan ook weer nieuwe oplossingen in projecten, bijvoorbeeld in samenwerking met collega’s van milieu, data, mobiliteit of van de andere afdelingen.”