Vernuft, vindingrijkheid, slimme oplossingen: dat kenmerkt de Professional van de maand. Iedere maand wordt één van onze professionals in de spotlights gezet. Om onze waardering uit te spreken én als extra motivatie voor het goede werk dat ze doen. Deze maand: Mark van Esterik, projectingenieur Milieu.

Wat is je functie bij Antea Group?

“Binnen Antea Group vervul ik de rol als projectleider voor milieukundige bodemonderzoeken, maar ook voor projecten met sensoren en drones. De meeste projecten hebben een innovatief karakter. Daarnaast ga ik graag naar ‘buiten’ om te kijken of wij bedrijven en overheidsinstanties kunnen helpen met hun vraagstukken.”

Hoe is het om ingenieur te zijn?

“Het is leuk om te ervaren dat je met jouw kennis, enthousiasme en passie andere partijen verder kan helpen. Dat niet alleen want door veel klantcontact leer ik elke dag ook weer nieuwe technieken en verschillende mensen kennen. De combinatie van menselijke, commerciële, aansturende en innovatieve componenten in projecten past bij mij, daar haal ik veel energie uit.”

Aan welk project werk je en wat is er bijzonder aan?

“Ik werk aan meerdere, ontzettend gave projecten die letterlijk alle kanten op vliegen door de drones. Zo mogen wij binnenkort dierentuinen 3D inscannen met behulp van drones, maar hebben we ook een pilot gedraaid met Rijkswaterstaat om vanuit de lucht te ondersteunen bij ongevallen. Ook op het gebied van sensoring zijn het erg uiteenlopende projecten. Zo hebben wij slimme verkeerspalen in Amsterdam geplaatst en integreren wij sensoren in dierenverblijven of oversteekplaatsen.

Daarnaast ben ik samen met Robert van de Vlasakker, Ryan Beij en Maarten de Groot gestart met de innovatie ‘4D rapporteren’. Het project moet de traditionele manier van rapporteren vervangen. Door in een 3D omgeving van een onderzoek locatie de uitkomsten van bijvoorbeeld een inspectie of onderzoek te vermelden, creëren we een 4e dimensie. De 4D modellen kunnen we vervolgens eenvoudig en overzichtelijk delen met onze klanten. Binnenkort dus hopelijk niet meer lange rapportages opstellen en doorlezen, maar direct de aandachtspunten in een 4D omgeving van je onderzoekslocatie zien.”

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

“Persoonlijk zijn dat voor mij de volgende drie redenen:

  • Diversiteit van projecten - Eén van de belangrijkste redenen is de diversiteit in projecten;
  • Ruimte voor ontwikkeling - Nog belangrijker is de ruimte die ik krijg om mezelf te ontwikkelen in de richting die ik leuk vind. Ik ben ondernemend en binnen Antea Group krijg je de kans om in goede samenwerking dit verder te ontwikkelen. Daarnaast is mijn ervaring dat als je laat zien dat je hard kan werken en uitspreekt waar je behoefte aan hebt, er ook serieus gekeken wordt om samen de volgende stap in je carrière te zetten;
  • Collega’s - Ik ben erg voorstander van het benutten van elkaars sterke punten zodat we elkaars minder goede punten kunnen aanvullen. Ik denk dat het daarom goed is om collega’s echt te leren kennen. Sommige collega’s zie je immers vaker dan je dat je je eigen familie ziet. Door elkaars sterke punten goed te benutten merk ik elke dag weer dat we niet alleen leuke maar ook kwalitatief goede projecten kunnen uitvoeren.”