Dirkjan Krijnders was in mei 2018 de professional van de maand. Van alle professionals van de maand uit 2018 is één professional van het jaar gekozen. Dit is Dirkjan geworden, van harte gefeliciteerd!

Wat is je functie bij Antea Group?

“Ik ben officieel senior-adviseur bij Milieu & Veiligheid, maar mijn missie binnen Antea Group is alles wat wij met monitoring doen naar een hoger plan te tillen.”

Hoe is het om zo'n missie te hebben?

“Heel leuk, je ziet veel van het bedrijf en krijgt vragen uit veel verschillende hoeken. Vaak is het wel een uitdaging je snel in de materie in te werken en te kijken wat we daar met sensoren zouden kunnen bijdragen. Vooral als daar geen standaardoplossing uit komt, kun je heel creatief een oplossing te verzinnen.”

Vorig jaar mei vertelde je over het project Phoenix. Kan je al nieuwe ontwikkelingen met ons delen?

“Binnen het Phoenix project doen we samen met zes universiteiten onderzoek naar hoe met simpele sensorballetjes een onbekende omgeving optimaal in kaart gebracht kan worden. Idee is om met machine learning en evolutionaire algoritmes in een aantal slagen tot zowel een optimaal sensorballetje als een goed model van de omgeving te komen. De uitdaging is om binnen een onderzoeksproject met een visie voor tien tot twintig jaar de ontwikkeling te vinden die met een kleine doorontwikkeling direct inzetbaar is voor ons werk.

We zijn nu aan het experimenteren met de vorm van de balletjes, om op andere manieren te koppelen aan de vloeistof. Daardoor kunnen we met een stabielere, of minder stabiele, manier door de buis. Dat maakt andere metingen mogelijk. We kijken naar de inzet van de sensorballetjes in tanks en reactoren. Hier proberen we naast het meten van de dynamiek van de mengprocessen ook te lokaliseren waar welke dynamiek optreedt.”

Waar heb je nog meer aan gewerkt het afgelopen jaar?

“Een paar projecten waar we al lang mee bezig zijn beginnen te lopen. Zo gaan we binnenkort een brug in Leeuwarden van sensor voorzien om te kijken of we iets kunnen zeggen over de resterende levensduur. Verder begint de infrastructuur voor de dataverzameling vorm te krijgen. Inmiddels lopen er zo’n 7 projecten via dit platform.”

Heb je leuke reacties gekregen als professional van de maand?

“Ik heb zeker leuke reacties gekregen en je merkt dat steeds meer collega’s binnen Antea Group je kennen. Ook mijn LinkedIn profiel kreeg een flinke boost in bezoekers.”

Wat vind je van je benoeming als professional van het jaar?

“Heel erg leuk! Ik ben zeer vereerd, het is een mooie blijk van waardering.”

Wat zou je verder nog kwijt willen over het afgelopen jaar bij Antea Group?

“Afgelopen jaar zie ik steeds meer data gedreven initiatieven en steeds meer aandacht voor data science. De kunst wordt die initiatieven in goede banen te leiden, maar het is heel goed zo’n ontwikkeling te zien.”