Vernuft, vindingrijkheid, slimme oplossingen: dat kenmerkt de Professional van de maand. Iedere maand wordt één van onze professionals in de spotlights gezet. Om onze waardering uit te spreken én als extra motivatie voor het goede werk dat ze doen. Deze maand: Jeroen Moes, Coördinator uitvoering binnen de businesslijn Beheer & Realisatie in Deventer.

Wat is je functie bij Antea Group

“Ik werk voor Antea Sport en houd mij in de basis bezig met de realisatie van sportaccommodaties in de breedste zin van het woord. Ik ben verantwoordelijk projectleider en werk met een enthousiast team van specialisten samen om van onze projecten een visitekaartje te maken. Sinds 2018 ben ik met enkele collega’s betrokken bij veel landelijke tenders waarin EMVI-componenten (Economisch Meest Voordelige Inschrijving) een rol spelen. Hierin is het aspect ‘kwaliteit van de aanbieder’ een prominent onderdeel voor de opdrachtgever om een opdracht te gunnen.

Als tenderspecialist ben ik ook betrokken in een opleidingstraject masterclass Tendermanagement waarin we met een team van professionals van Antea Group breed verder willen professionaliseren aangaande tenders. Het mooiste van het tenderteam vind ik de samenwerking met collega’s; dit is zo belangrijk. Als team versterken we elkaar en dat is de basis voor een optimaal resultaat.”

Hoe is het om projectleider te zijn?

“Het leuke is dat we voor een hele diverse groep onze projecten realiseren. Voor de sporters bij de sportverenigingen, voor de beheerder van de accommodatie tot aan de wethouders. Sport leeft, dat merk je overal. Als projectleider is voor mij het sturen op processen maar ook de inhoudelijke betrokkenheid een mooie mix.

Samen met een fijn team van collega’s werken we aan deze projecten. Ik kan mijn collega’s inspireren tot het schrijven van effectieve plannen. Ook de betrokkenheid bij de EMVI-aanbestedingen is voor mij een mooie aanvulling waarin ik mijn opgedane ervaring op effectieve wijze kan delen met mijn collega’s en waar ik veel voldoening uit haal.”

Aan welk project werk je en wat is er bijzonder aan?

“Momenteel werk ik aan het verder opzetten van een tenderteam binnen Sport en businesslijn Realisatie. Vanaf de start in 2018 tot op heden hebben we met ons team bij de businesslijn Sport en businesslijn Realisatie in samenwerking met de projectmanagers landelijk al hele mooie projecten gescoord en gerealiseerd.

De vernieuwde insteek lijkt succesvol en dat is goed voor ons allemaal. Het mooie is dat het team zich laat informeren door specialisten uit alle businesslijnen. Deze brede samenwerking is de kracht van het tenderteam.

Enkele recente projecten die we gewonnen hebben zijn: Ontwikkeling sportpark Kelpen-Oler, Herinrichting sportpark Edam-Volendam, herinrichting Esplanadeplein Almere en het onderhoud van terreinen Rijksuniversiteit Groningen.”

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

“Het mooie aan Antea Group vind ik de verscheidenheid aan collega’s en disciplines die beschikbaar zijn als je met vragen zit. In onze projecten worden wij geconfronteerd met diverse ingewikkelde vraagstukken. Of het nu gaat om vergunningen, geluid, milieutechniek of water; er is altijd iemand in huis met de juiste vakkennis die ons verder kan helpen.

Antea Group is een organisatie waarin je de kans krijgt jezelf te ontwikkelen. Met de ontwikkeling van een tenderteam waarin ik een mooie rol mag vervullen is dat zeker gelukt.”