Op 14 juni 2021 fietst een groep bekende en minder bekende fiets- en duurzaamheidsliefhebbers 375 kilometer door Nederland. Met de fietstocht wil de organisatie Cycling 4 Climate aandacht vragen voor de stijging van de zeespiegel en de gevolgen daarvan. Antea Group is, naast Gazelle, één van de grootste sponsoren van deze fietstocht. Daarnaast fietsen we met maar liefst 19 collega’s fietsen mee, waarvan 11 de gehele tocht zullen meefietsen. 8 collega’s fietsen 125 tot 250 kilometer.

Welke route wordt gefietst?

De fietsers volgen de kustlijn die op Normaal Amsterdams Peil ligt: NAP. Die lijn loopt globaal van Goes  naar Groningen. Deze kustlijn wordt gebruikt als metafoor om duidelijk te maken dat klimaatverandering echt impact kan hebben en dat het iedereen in Nederland zou kunnen raken. Als land waarvan een kwart van het oppervlak onder de zeespiegel (NAP) ligt, zijn we gevoelig voor overstromingen.

Stijging van de zeespiegel

We kunnen niet langer wachten met aandacht vragen voor de stijging van de zeespiegel. De gevolgen daarvan voor onder meer de hele Randstad en zo’n 9 miljoen Nederlanders zijn enorm. De vorige eeuw steeg de zeespiegel al met 20 centimeter. Deze eeuw dreigt daar nog eens tot 80 centimeter bij te komen. Dat moeten we kosten wat kost voorkomen. De Climate Classic sluit prima aan bij het belangrijke maatschappelijke thema duurzaamheid en de duurzaamheidsdoelstellingen van Antea Group. Lees hier meer over Antea Group en duurzaamheid.

Waarom doet Antea Group mee?

Wij geloven in duurzame en innovatieve dienstverlening enerzijds, en een maatschappelijk verantwoorde bedrijfsvoering anderzijds. Zo zijn wij onderdeel van een wereldwijde groep leidende bedrijven die kiezen voor ambitieuze klimaatdoelen: het Science-Based Targets initiatief. Tevens zijn wij het thuis van trotse ingenieurs én hebben we een grote groep fietsfanaten binnen ons bedrijf. Wij steunen de Climate Classic dan ook van harte, als sponsor én door deel te nemen.

Uiteraard houden wij tijdens het evenement rekening met alle geldende coronamaatregelen. Vanwege deze maatregelen mogen we geen publiek uitnodigen langs de kant. Wel kun je de deelnemers via LinkedIn succes wensen. Houd hiervoor onze bedrijfspagina in de gaten.