De woningbouwopgave en circulair bouwen komen samen in de Omgevingswet. Materialen en bouwwijzen voorschrijven mag echter niet. Deze online lunchlezing geeft tips over effectieve instrumenten uit de Omgevingswet. Deelname is gratis.
- Datum: donderdag 10 februari
- 12:00 – 13:30
- Online webinar (link volgt na aanmelding)
- Je kunt je aanmelden voor het gratis webinar op de website van Cirkelstad.
Woningbouwopgave en circulariteit
De meeste gemeenten in Nederland hebben een woningbouwopgave én hebben ambities op het gebied van circulariteit. Beide onderwerpen komen samen in de Omgevingswet. Circulair bouwen en bouwen met hout of andere biobased materialen zorgt voor een lagere milieu-impact en houtbouw is ondertussen enorm geprofessionaliseerd. Materialen en bouwwijzen voorschrijven mag echter niet.
Instrumenten uit Omgevingswet
In deze lezing leer je welke instrumenten uit de Omgevingswet ter beschikking staan om ‘circulair bouwen’ tóch te stimuleren. Hoe kom je van Omgevingsvisie tot en met Omgevingsplan en van Programma tot Handhaving tot een gestroomlijnd beleid om circulair bouwen te stimuleren?
Handboek Circulair Bouwen
Namens het ministerie van Binnenlandse Zaken vroeg Cirkelstad aan Antea Group om dit uit te werken. Dit heeft een handboek opgeleverd dat nu beschikbaar is. Deze lezing geeft de samenvatting. Er is volop ruimte voor interactie, dus vragen stellen en ervaringen delen is meer dan welkom!
Voor wie
- Adviseurs en beleidsmedewerkers ‘Circulariteit/ duurzaamheid’ etc. die meer van de omgevingswet willen weten.
- Adviseurs en beleidsmedewerkers ‘Stadsontwikkeling/ gebiedsontwikkeling’ etc. die circulaire nieuwbouw willen stimuleren.
- Adviseurs en beleidsmedewerkers ‘Omgevingswet’ die voorbeelden zoeken om circulair bouwen te stimuleren.
- Alle andere beleidsmedewerkers en adviseurs met een interesse in een van de bovenstaande onderwerpen.
Onderwerpen lunchlezing Circulair bouwen
Sprekers Antal Hartman (Adviseur Circulariteit Antea Group) en Naomi Zijderveld (Adviseur Omgevingswet Antea Group) nemen je mee in de volgende onderwerpen:
- Waarom circulair / biobased bouwen?
- Beïnvloeden van de markt én andere overheden.
- Stappenplan: circulair bouwen invoeren in de omgevingsvisie, -plan, programma, etc.
- Meest effectieve instrumenten uit de omgevingswet om Circulair bouwen te stimuleren
- Ervaringen uitwisselen.
- Beantwoording van vragen.
Deelname aan de online lunchlezing is gratis. Je kunt je aanmelden voor het gratis webinar op de website van Cirkelstad.
Meer weten over dit onderwerp?
Neem contact met ons op.