Circulair inkopen en aanbesteden: wat komt daar allemaal bij kijken? Op dinsdag 1 juni organiseren wij de online bootcamp Circulair inkopen voor projectleiders. De bootcamp vindt plaats van 15:30 - 17:00 uur. Klik hier om je aan te melden.

De bootcamp behandelt twee onderwerpen:

  1. Circulair aanbesteden: De activiteiten voor een projectleider bij de contractvoorbereiding.
  2. Circulair ontwerpen: Het proces om een ontwerp zo circulair mogelijk te krijgen binnen budget, planning en andere stakeholderseisen.

Circulair aanbesteden

Circulair aanbesteden: de activiteiten voor een projectleider om een project zo circulair mogelijk aan te besteden en uitgevoerd te krijgen.

  • Plan: In de voorbereidingsfase bepaal je de circulaire ambities, analyseer je wat er hergebruikt kan worden, zoek je naar circulaire kansen voor jouw ambitie en spreek je met de inkoper een aanbestedingsstrategie af. Wij geven je praktische tips hiervoor.
  • Do: In deze fase verwerkt jouw team de circulaire kansen in het ontwerp, meet je hoe circulair je eigen ontwerp is, beschrijf je in de specificatie wat de marktpartij moet oppakken, en kies je de marktpartij die de scope zo circulair mogelijk gaat uitvoeren samen met de inkoper. We delen onze ervaringen.
  • Check: De uitvoeringsfase staat in het teken van contractmanagement, oftewel het monitoren van EMVI-beloftes en leg je vast wat er gerealiseerd is. Zo kan de beheerafdeling verder en kunnen later alle materialen hergebruikt worden. Wij geven je adviezen.
  • Act: Als je het volgende project nóg beter wil doen, zal je het project moeten evalueren en je ervaringen en nieuwe kennis moeten delen in je organisatie. Wij laten zien hoe dat kan.

Circulair ontwerpen

Of je nu zelf ontwerpt of een aannemer of ingenieursbureau aan de slag zet, het is goed om te weten waar je moet beginnen en wat de aandachtpunten zijn om een ontwerp zo duurzaam en circulair mogelijk te krijgen. We hebben de Value Hill en de ‘RWS-uitgangspunten voor een circulair ontwerp’ met elkaar gecombineerd. Resultaat is een praktisch stappenplan. Daarnaast heeft Antea Group een register met meer dan vierhonderd duurzame oplossingen voor infrastructuur en openbare ruimte verzameld. Wil je weten hoe dat register helpt in het ontwerp? Neem dan deel aan deze bootcamp.

Programma:

  • 15:15 uur - Inloop
  • 15:30 uur - Inleiding en Bootcamp
  • Circa 17.00 uur - Afsluiting
  • Locatie: online