Antea Group is volgende week donderdag 24 maart present op het Gemeentelijk Grondstoffencongres. Deze dag staat volledig in het teken van de circulaire economie en het hergebruik van grondstoffen. Het congres vindt plaats in evenementencentrum Hart van Holland in Nijkerk.

Meer weten over dit congres of inschrijven? Ga naar de website van Gemeentelijk Grondstoffencongres.

Afvalscheiding en circulair beheer

Hoe kom je tot een betere kwaliteit van afvalscheiding? En hoe geef je als gemeente invulling aan circulair beheer? Op het Gemeentelijk Grondstoffencongres draait het om de vraag hoe gemeenten - en hun samenwerkingspartners - vorm kunnen geven aan een circulaire wereld. Naar verwachting nemen enkele honderden beleidsmedewerkers en andere professionals op het gebied van gemeentelijke afval- en grondstoffenbeheer deel aan het congres.

Seminar PMD-afvalstromen

Meerdere businesslijnen van Antea Group zullen zich presenteren op het congres. Zo verzorgt onze collega Luuk Bos een seminar over de aanpak van plastic, metalen en drankkartons (PMD). Daarnaast richten wij een duurzame stand in op het congres. Hierin brengen we onder meer onze kennis en dienstverlening rondom de ontwikkeling van Circulaire Ambachtscentra onder de aandacht. En uiteraard ook onze tools en ervaringen rondom circulair beheer, circulaire grondstoffenhubs en zwerfafval.

Circulaire Ambachtscentra

Henk Verschuuren: “Je merkt dat de aandacht voor de ontwikkeling van de kringloopeconomie groeit. Dit is nodig gezien de landelijk ambitie om in 2030 het gebruik van primaire grondstoffen met 50% te verminderen. We moeten als samenleving aan de slag om dit doel te behalen. Als Antea Group bieden we hierbij in de volle breedte ondersteuning. Zo zijn we in meerdere gemeentes bezig met het ontwikkelen van circulaire ambachtscentra. Het grondstoffencongres is een prachtig podium om deze know how te delen.”