Ga naar hoofdinhoud
Omgevingsmanagement en Grondzaken
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Brede expertise voor toegevoegde waarde

In ons land vindt een groot deel van het energietransport en vervoer van vloeibare of vluchtige stoffen plaats via kabels en pijpleidingen in de grond. Om dit ondergrondse verkeer in goede banen te leiden, zijn omgevingsmanagent en kennis van grondzaken van vitaal belang. Antea Group heeft alle specialisten in huis voor de ontwikkeling en realisatie van de plan-, ontwerp-, uitvoerings- en beheerfase. Die brede expertise zorgt voor een grote toegevoegde waarde. Dat doen we onder meer voor netbeheerders (o.a. Gasunie en TenneT) en energieleveranciers (o.a. Alliander, Nuon, Essent en RWE), olie- en gasmaatschappijen (o.a. NAM, Vermilion Energy en TAQA) en drinkwaterleidingbedrijven (o.a. Vitens, PWN, Brabant Water en Oasen).

Competenties en communicatie

Voor de realisatie van een tracé wordt een haalbaarheidsstudie of tracéstudie uitgevoerd, wat uiteindelijk uitmondt in een definitieve vaststelling. Hierbij speelt onze jarenlange ervaring op het gebied van omgevingsmanagement een belangrijke rol. Onze omgevingsmanagers en rentmeesters onderhouden het contact met de betrokken stakeholders, waaronder grondeigenaren. We verzorgen de projecttoelichting, we handelen vergoedingen af, taxeren eventuele schade, sluiten overeenkomsten af voor een zakelijk recht van opstal en organiseren de vergunningaanvraag en administratieve afwikkeling.

Brede expertise voor toegevoegde waarde
Brede expertise voor toegevoegde waarde

Uitgebreide competenties

Ook op het gebied van landbouw en cultuurtechniek beschikken we over uitgebreide competenties die voortdurend hun waarde bewijzen. De optelsom van onze jarenlange ervaring en breed inzetbare deskundigheid stelt ons in staat om het proces van A tot Z te begeleiden, te realiseren en te beheersen. Van cultuurtechniek, hydrologie, ecologie, archeologie, milieu en natuur tot de communicatie met enerzijds alle stakeholders en specifiek betrokken grondeigenaren en landgebruikers. Wij spreken de taal, kennen de details en weten deze als geen ander op een slimme manier te koppelen en te borgen binnen het proces.

Echte meerwaarde

Onze bodemspecialisten beschrijven nauwkeurig maatregelen tijdens de aanleg en hoe de bodem na aanleg (of verwijdering) van de kabels en leidingen dient te worden hersteld. Onze onderzoeken en rapportages vormen een optimale basis voor het verdere verloop van het project. Ook in de uitvoeringsfase wordt onze expertise ingezet. Met een veelheid aan uiteenlopende specialisten in huis beheersen wij alle aspecten van zelfs de meest complexe vraagstukken. Sterker: dat zorgt voor een unieke samenwerking die voor onze opdrachtgever direct resulteert in voordelen zoals snelheid, kostenbesparingen en een optimale voortgang.

Meer weten over grondzaken?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie