In Nederland dragen de omgevingsdiensten bij aan een veilige en schone leefomgeving. Dit doen ze door het verzorgen van de uitvoering op het gebied van vergunningverlening, toezicht en handhavingstaken op het gebied van milieu, bouwen en brandveiligheid. Het vergt dan ook veel capaciteit en kennis bij het uitvoeren van de (basis)taken.

Strategische en organisatorische ondersteuning

Met de juiste kennis en specialisten kunnen wij volledig aansluiten op jouw takenpakket en je organisatie ondersteunen. Denk aan een team van ervaren adviseurs op het gebied van lucht, geluid, bodem en energie. Zij kunnen je ontzorgen bij al je VTH-taken. Maar je vindt in ons net zo goed een partner die ondersteuning biedt op strategisch en organisatorisch niveau. Denk aan procesverbeteringstrajecten rondom de implementatie en uitvoering van de Omgevingswet. 

Ondersteuning omgevingsdiensten

Wat opdrachtgevers vooral waarderen is dat we op allerlei manieren kunnen invoegen. We kennen de weg en stellen de juiste vragen. Hiermee zijn we bijvoorbeeld een ideale samenwerkingspartner om piekmomenten op te kunnen vangen. Ben je juist op zoek naar kennisontwikkeling? Schakel ons dan in voor een training 'on the job' of een kennistraject. Kortom: ondersteuning op maat voor al je omgevingsdiensten.

We hebben de kennis in huis om je bijvoorbeeld te ondersteunen bij:

  • Beoordeling van EED’s, ZZS, QRA’s en milieujaarverslagen;
  • Bodemonderzoek en bodemrapportages;
  • Beoordeling van milieujaarverslagen;
  • (Strategisch) Advies over lucht, geur en geluid;
  • Kennisontwikkeling rondom de Omgevingswet;
  • Verbetering van processen m.b.v. nieuwe technologie;
  • Begeleiden van vergunningprocedures;
  • Uitvoering van toezicht- en handhavingstaken.

De Omgevingswet

Je zult aan alles merken dat we de uitdagingen van een Omgevingsdienst kennen. Zo heeft de komst van de Omgevingswet impact op de rol en de positie van een omgevingsdienst. Omdat we al sinds 2013 nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de Omgevingswet, kunnen we jouw organisatie gereed maken voor alle veranderingen die dit met zich meebrengt. 

We laten je slimmer werken

Naast onze domeinkennis bieden we je vernieuwende concepten die je als omgevingsdienst slimmer en efficiënter laten werken. Denk aan producten op het gebied van GIS, bodemdata, datascience, sensoring, augmented reality en drone-inspecties.

Kortom, met de nieuwe kennis van vandaag helpen we je graag op weg om jouw taken zo goed mogelijk uit te voeren. En we zorgen dat jouw organisatie klaar is voor de toekomst. Meer weten over onze toevoegde waarde? Graag verkennen wij met jou waar specifieke behoeften liggen en welke expertise nodig is.