Ga naar hoofdinhoud
Biodiversiteit
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Heb je vragen?

Biodiversiteit

Grijp je jouw project aan om meteen een bijdrage te leveren aan het versterken van de biodiversiteit? Onze ecologen werken graag met je samen aan een integrale benadering van projecten en ruimtelijke opgaven voor behoud en versterking van de lokale biodiversiteit. Het belang van biodiversiteit en de waarde ervan voor gezonde ecosystemen en een gezonde leefomgeving worden steeds breder erkend. Afname van de biodiversiteit zet de kwaliteit van onze leefomgeving onder druk. De wens om de leefbaarheid in steden te versterken, zet de schijnwerper op het vergroenen van wijken en buurten. Aandacht voor biodiversiteit maakt de weg vrij voor structurele verbeteringen, óók ten aanzien van klimaatadaptatie.

Biodiversiteitsbeleid

Onze ecologen en landschapsontwerpers adviseren over de mogelijkheden om in projecten kansen voor biodiversiteitversterking te benutten. Onze beleidsadviseurs ondersteunen bij de ontwikkeling van hun biodiversiteitsbeleid. Dit advies geven we vaak aan publieke organisaties als gemeenten en waterschappen. Met producten als een biodiversiteitsplan, natuurwaardenkaart, kansenkaart of soortenmanagementplan bieden wij concrete handvatten om op een structurele manier bij te dragen aan de biodiversiteit.

Natuurinclusief ontwikkelen

Natuurinclusief ontwikkelen, waarvan werken aan biodiversiteit een onlosmakelijk onderdeel is, gaat verder dan natuurinclusief bouwen. Het vraagt om een integrale benadering, waarbij natuurinclusiviteit in elke laag en in elke fase van een project geborgd moet zijn. Wil je ermee aan de slag met jouw organisatie? Onze ecologen helpen je om natuurinclusiviteit meteen te borgen door het in de allereerste plannen mee te nemen en vervolgens structureel te integreren in het beheer. Onze ecologen werken samen met andere specialisten binnen en buiten Antea Group om het natuurinclusieve werken te stimuleren door integraal samen te werken en kennis uit te wisselen.

Systeemgerichte benadering

Onze adviseurs hebben ervaring met alle bovengenoemde stappen. Van een eerste natuurinclusieve visie tot het opstellen van beheerplannen en - minstens zo belangrijke in natuurlijke processen - de monitoring van effecten. Met een systeemgerichte benadering maken we allereerst een analyse van de natuurwaarden in de omgeving, de samenhang binnen het ecosysteem en de potentie van een (project)gebied voor versterking van de lokale biodiversiteit. 

Biodiversiteit
Biodiversiteit

Impuls voor biodiversiteit

Samen met jouw projectteam werken we aan de hand van de vijf V’s (Verblijfplaatsen, Voedsel, Veiligheid, Variatie en Verbinding) een natuurinclusief plan uit. Hierbij houden we uiteraard rekening met andere factoren die voor een project van belang zijn. Het gaat er uiteindelijk om dat er binnen jouw project een goede balans ontstaat, waarvan een impuls voor de biodiversiteit onderdeel uitmaakt.

Meer interesse of een offerte aanvragen?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring

Meer weten over dit onderwerp?

Neem contact met mij op.