Ga naar hoofdinhoud
Data-engineering en analyse
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Data-engineering en analyse

Heb je vragen?

Daan Stolker
Stel een vraag

Van data naar nieuwe inzichten

Data-oplossingen kunnen enorme waarde leveren aan jouw organisatie en processen: slimmere beleidskeuzes, voorspellende modellen of optimale besteding van budgetten. Bij Antea Group vind je de kennis en de experts om die waarde uit data te creëren. Samen leggen we de basis voor oplossingen waarmee we onze leefomgeving veiliger, duurzamer en gezonder maken.

Domeinkennis, IT en data

De ontwikkeling van data-oplossingen ligt op het snijvlak van IT, data en kennis van wat jouw organisatie doet. Met Antea Group beschik je over een partner die deze drie verbindt. Van infra, energie-oplossingen tot stedelijke ontwikkeling: als ingenieursbureau zijn we thuis in alle thema’s binnen de leefomgeving en waar je als (overheids)organisatie tegenaan loopt. Door die knowhow te koppelen aan IT en datakennis, openen we een wereld aan ongekende mogelijkheden.

Van Big Data naar handelbare data

Overheidsorganisaties beschikken vaak over een schat aan data. Denk aan de Basisregistraties en data van assets in de openbare ruimte. Daarnaast kun je beschikken over een scala aan andere datastromen: van real-time sensordata tot open bronnen. Het is de kunst om al die datastromen tot één samenhangende registratie te verbinden. Dat is precies wat onze data-engineers voor je doen. Met hun kennis van FME, Oracle, Python en SQL zorgen ze voor handelbare data.

Van data naar nieuwe inzichten
Van data naar nieuwe inzichten

Data-science: ontdek nieuwe verbanden

Vervolgens gaan onze data-scientists aan de slag om die data te analyseren en nieuwe kansen en verbanden te ontdekken. Die connecties zijn legio. Bijvoorbeeld de relatie tussen veiligheid en inrichting van de openbare ruimte; tussen gezondheid en de aanwezigheid van speelgelegenheden. Of tussen bodemdaling en leidingschades. Deze inzichten vormen het startpunt voor nieuwe toepasbare oplossingen. Denk aan de ontwikkeling van algoritmes en zelflerende data-modellen. 

AI-Vision: beeldherkenning

Eén van de toepassingen waar we op focussen is beeldherkenning. Dronebeelden, video’s, luchtfoto’s: ze bevatten een schat aan informatie. Het analyseren en interpreteren van deze beelden is tijdrovend. Gelukkig zijn onze computers in staat om grote hoeveelheden beelden objectief te analyseren en te interpreteren. Volautomatisch, 24/7 en zeer nauwkeurig. Aan de hand van dronebeelden volautomatisch wegdekschades classificeren? Of wil je op basis van camerabeelden een bepaald type voertuig tellen? Met ons AI-Vision platform genereren we razendsnel een passende oplossing.

Ons track record

Meerdere overheidsorganisaties maken gebruik van onze data-oplossingen. Zo zorgt ons AI-Vision beeldherkenningsplatform op meerdere locaties in Nederland voor het automatisch tellen en classificeren van vervoersmiddelen. En diverse gemeentes maken gebruik van onze data-oplossingen voor het detecteren en voorspellen van zwerfval. Ook helpen we waterschappen met het automatisch in beeld brengen en voorspellen van de conditie van watergangen.

Meer weten over data-engineering en analyse?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Daan Stolker
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie