In het mooiste merengebied van Nederland is een park van vijftig nieuwe watervilla’s gerealiseerd. De woningen zijn in Delfstrahuizen gebouwd, direct aan het water. De ontwikkeling is in handen van VolkerWessels ondernemingen Kontour Vastgoed, Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf en KWS Infra. Antea Group werd door KWS Infra ingeschakeld voor de walbeschoeiingen rondom deze watervilla’s. De bouw van de watervilla's past in het doel van Provincie Fryslân om de provincie als watersportgebied nog aantrekkelijker te maken.

Waterpartijen op een unieke locatie

Watervilla's Friese Meren ligt op een unieke locatie direct aan het Tjeukemeer nabij het Friese dorpje Delfstrahuizen. Het kleinschalige plan is niet alleen vanwege de ligging direct aan het meer bijzonder maar ook door de combinatie van permanente woningen in combinatie met recreatieve woningen en dagrecreatie. De rietgedekte villa’s bevinden zich op ruime kavels en liggen stuk voor stuk aan het water en zijn voorzien van een eigen aanlegsteiger. Antea Group realiseert voor haar opdrachtgever KWS Infra de duurzame walbeschoeiing van het type Prolock.

Duurzame oplossingen

Prolock is een innovatieve grond- en waterkeringssysteem. Het is een duurzame oplossing voor oever- en dijkbescherming met een levensduur van minimaal 50 jaar. Deze duurzame en innovatieve waterkering wordt in Nederland geproduceerd als vervanger van Azobé hardhouten walbeschoeiingen. Ze voldoet hiermee volledig aan het Cradle to Cradle principe.

Dankzij de constructieve en prettige samenwerking tussen KWS Infra en Antea Group is dit project veilig en binnen de planningstermijn uitgevoerd. Dit resultaat sluit met haar fraaie inrichting aan op de uitstraling en beleving van het Friese landschap.