Samen met onze opdrachtgevers maken we de wereld elke dag een stukje mooier. Dat doen we inmiddels al 70 jaar, in projecten door heel Nederland. Daar zijn we trots op en dat willen we graag laten zien. In dit jubileumjaar organiseren we daarom uiteenlopende activiteiten in verschillende steden in ons land. In Deventer gaan we deze week van start met de Tiny Building Design Contest, een ontwerpwedstrijd voor de creatieve stedeling. Met als uitdaging: ‘Maak jij Deventer beter op 50 vierkante meter?’ 

Iedereen die altijd al heeft gedroomd van een eigen tiny building om in te wonen en werken zoals het hem of haar zelf past, mag deelnemen. Met de ontwerpwedstrijd dagen wij (toekomstige) inwoners uit om te komen met een duurzaam design en een goed verhaal voor een tiny building. Deze komt te staan in een inspirerende omgeving, waarin bewoners op professioneel en creatief vlak, alleen of samen met anderen, boven zichzelf kunnen uitstijgen. 

Waarom een Tiny Building Design Contest in Deventer?

Bram Marcus, adviesgroepmanager Bouw bij Antea Group: “Omdat wij in Deventer gevestigd zijn, voelen we ons als ingenieurs- en adviesbureau uiteraard nauw verbonden met de stad. Door het organiseren van de Tiny Building Design Contest geven we concreet invulling aan de doelstelling van de gemeente om Deventer in de komende jaren te transformeren tot meest aantrekkelijke woonstad voor de creatieve stedeling. Met de wedstrijd willen we burgers en bedrijfsleven actief betrekken door hun ideeën voor Deventer beter op 50 vierkant meter in te brengen.” De gemeente heeft hiervoor al enkele terreinen op het oog, zoals het Roto Smeetsterrein en de Bergweide 3 (Havenkwartier), waar op dit moment al interessante ontwikkelingen plaatsvinden. “Het concept tiny buildings sluit hier perfect bij aan: kleine woonvormen die het mogelijk maken op een slimme, betaalbare en efficiënte manier met de beschikbare ruimte in onze leefomgeving om te gaan. Innovatie en duurzaamheid staan bij Antea Group centraal, net als in de plannen van de gemeente,” aldus Marcus. 

Wat houdt deze design contest in?

De Tiny Building Design Contest is een oproep aan alle (toekomstige) inwoners, studenten en ondernemers van de gemeente Deventer om te helpen de stad een stukje mooier, creatiever en duurzamer te maken. In november laat een onafhankelijke vakjury, met onder andere vertegenwoordigers van de gemeente, zich graag verrassen en inspireren. Niet alleen door droomdesigns van tiny buildings, maar ook door de persoonlijke verhalen die ongetwijfeld aan de ontwerpen ten grondslag liggen. De zes beste ontwerpen gaan door naar de finale op 19 november. Finalisten maken twee keer kans op een geldprijs. De winnaar van de hoofdprijs krijgt van Antea Group ook nog professioneel advies en bouwtechnische ondersteuning tijdens het proces van ontwerp tot aan realisatie.