Tijdens World Clean-up Day op zaterdag 17 september organiseert ingenieurs- en adviesbureau Antea Group een opruimactie om straten, groenstroken en watergangen in het centrum van Breda te ontdoen van zwerfvuil. Ook wordt met een speciale boot onderzoek gedaan naar microplastics in het water. Daarnaast geven medewerkers voorlichting over innovaties van Antea Group op dit gebied, zoals (zwerf)afvalherkenning door kunstmatige intelligentie. Iedereen is welkom om mee te doen: vrijwilligers kunnen zich aanmelden bij Esther Elbers- Boeter van Antea Group. 

Afval herkennen met AI

Bij Antea Group werken we aan de ontwikkeling van afvalherkenning door middel van artificial intelligence (AI). De ontwikkeling van deze techniek is nog te pril om autonoom hele parken en waterpartijen te inspecteren maar in Breda lopen momenteel diverse pilots om de techniek verder te kunnen door ontwikkelen. Tijdens de clean-up actie in Breda vertellen wij er graag meer over. 

Onderzoek naar microplastics

Afval, met name plastic, wordt erg langzaam afgebroken in de natuur. Met onze speciale veldwerkboot nemen wij in Breda monsters van de waterbodem van de singel en onderzoeken we welk afval en/of welke afvaldeeltjes we daarbij tegenkomen. In het bijzonder gaan we op zoek naar microplastics: kleine deeltjes plastic die in het milieu terechtkomen. Het nemen van de monsters en het onderzoek naar het afval zullen we in Breda demonstreren. 

Ingenieuze puzzel kraken in Escapebus

Zwerfafval en onderzoek van water en waterbodems vormen slechts een deel van waar de ingenieurs en adviseurs van Antea Group zich mee bezig houden. Geïnteresseerden kunnen een bredere blik in de ingenieurswereld werpen door het spelen van de game in onze Escapebus. Samenwerken staat centraal bij het kraken van de ingenieuze puzzel in de bus. Wie scoort de snelste ontsnapping uit de Escapebus? 

Antea Group bestaat 70 jaar

Samen met haar opdrachtgevers maakt ingenieurs- en adviesbureau Antea Group de wereld elke dag een stukje mooier. Dat doen we inmiddels al 70 jaar, in projecten door heel Nederland. In een speelveld met tal van opgaven en uitdagingen, zoals klimaatverandering of de energietransitie. Met het besef dat alleen écht duurzame en innovatieve oplossingen een positieve impact kunnen maken. 

Meer informatie

Datum: 17 september 2022 
Tijd: 13:00 – 16:00 uur 
Locatie: Chassépromenade Breda 

Aanmelden kan bij Esther Elbers-Boeter, esther.elbers@anteagroup.nl of 06 – 53 46 99 28.