De vakjury van de door ingenieurs- en adviesbureau Antea Group georganiseerde Tiny Building Design Contest voor de creatieve stedeling in Deventer heeft uit alle inzendingen zeven ontwerpen gekozen die doorgaan naar de finale. Ook mag het publiek zijn stem uitbrengen op één van de genomineerde ontwerpen. De winnaars van de juryprijs en de publiekswinnaar worden bekend gemaakt tijdens de finaledag op zaterdag 19 november in De Gasfabriek in Deventer.

Stemmen voor publieksprijs

De voor de finale genomineerde ontwerpen zijn: Tiny House voor Marcel, De Monocle, BOVENWATER, Tiny Spot, Het Deventer Boekhuisje, Praktisch en Mooi en Subersmall. Op de website van Antea Group kan het publiek zijn favoriete inzending naar de publieksprijs stemmen.

Beter op 50 vierkante meter

Meer dan twintig mensen hebben gereageerd op de oproep om hun creatieve, duurzame en slimme ontwerp voor een tiny building op te sturen. Met de wedstrijd daagt Antea Group inwoners, studenten en ondernemers van de gemeente Deventer uit om te helpen de stad een stukje mooier, creatiever en duurzamer te maken op vijftig vierkante meter.

Juryprijs en publieksprijs

De zeven finalisten maken twee keer kans op een geldprijs. De winnaar van de juryprijs krijgt daarnaast van Antea Group professioneel advies en bouwtechnische ondersteuning tijdens het proces van ontwerp tot aan realisatie. Tot en met 18 november kan op de website van Antea Group gestemd worden voor de publieksprijs.