De namen van de winnaars van de Tiny Building Design Contest voor de creatieve stedeling in Deventer zijn bekend! Afgelopen zaterdag zijn tijdens de finale van de door ingenieurs- en adviesbureau Antea Group georganiseerde ontwerpwedstrijd de twee winnaars in het zonnetje gezet. Het Deventer Boekhuisje van Pim Koeleman bleek bij het publiek de grote favoriet en sleepte de publieksprijs in de wacht. De vakjury beloonde het ontwerp Tiny SPOT van Mariska van der Ziel met de juryprijs. Zij gaat, met ondersteuning van Antea Group, aan de slag om het ontwerp een stap verder te brengen richting realisatie.   

Bijdrage aan oplossen woningcrisis

Het Deventer Boekhuisje van Pim Koeleman heeft met ruim 33 procent van de stemmen de publieksprijs en daarmee een cheque ter waarde van 500 euro gewonnen. Het bijzondere aan dit ontwerp is dat het zowel een woonfunctie als een sociale en culturele functie in zich verenigt die aansluit bij ‘Boekenstad’ Deventer. Het concept Tiny SPOT van Mariska van der Ziel wint de vakjuryprijs. “De jury prijst het winnende concept vanwege de duurzaamheid van ontwerp en materiaal en omdat het, met een beetje hulp van de gemeente, praktisch en relatief snel is te realiseren. En dat op slechts 50 vierkante meter woonoppervlak. Daardoor kan het ontwerp ook een aanzienlijke bijdrage leveren aan het oplossen van de woningcrisis,” aldus Vincent Laracker, businesslijndirecteur Bouw & Installaties bij Antea Group en voor de gelegenheid dagvoorzitter en woordvoerder namens de jury. 

Samen met de gemeente kijkt Antea Group naar de mogelijkheden om een tentoonstelling te organiseren van alle inzendingen voor de Tiny Building Design Contest. 

Publieksprijs - Het Deventer Boekhuisje van Pim Koeleman

Vakjuryprijs - Tiny SPOT van Mariska van der Ziel