Het vierde jaar van zijn opleiding mbo sport en bewegen deed hij in zeven weken. In zijn zelf gecreëerde tussenjaar werkte hij als uitvoerend bodemonderzoeker. Het leidde hem naar zijn deeltijdstudie Built Environment. Tegenwoordig is Mark van Esterik ook bij Antea Group zo bezig als een bij met twee uiteenlopende functies: projectmanager Milieu, Veiligheid & Gezondheid en change manager innovatie.

Hoe kom je aan twee verschillende functies. En is dat te doen?

“Vijf jaar geleden ben ik bij Antea Group begonnen als junior projectingenieur. Twee jaar later stroomde ik door naar de positie van projectleider en sinds afgelopen januari ben ik projectmanager. Voor mijn functie als change manager innovatie ben ik gevraagd door de directie in het kader van het 1001 dagen plan dat in februari is gestart. Een van de thema’s van dit plan is innovatie. Het is soms een uitdaging, maar ik heb geleerd om goed te plannen.”

Wat houdt de functie van change manager innovatie in?

“Ik start en begeleid de (verdergaande) digitalisering van processen waar nu nog veel tijd door mensen aan besteed wordt. Voor de digitalisering maak ik gebruik van datamanagement, artificial intelligence (AI), sensoring en drones. Bij deze innovaties is het belangrijk om vanaf de eerste minuut samen met de klant het probleem uit te diepen en op te lossen. De ervaring uit het verleden leert dat er soms te snel ontwikkeld werd, zonder de zekerheid of er vraag naar was.”

Is de bouw klaar voor samenwerkend innoveren?

“Ik denk het wel, ook bij traditionele bedrijven werken mensen die erover na willen denken. Daarbij heeft corona voor een enorme versnelling gezorgd. Zo gebruiken we bijvoorbeeld een smart helmet bij inspecties, due diligence onderzoek en reguliere audits. Dan laten we een medewerker van een bedrijf met een helm volgens bepaalde instructies rondlopen, terwijl we alles op afstand met de laptop volgen. Zo verminderen we de reistijd en voor corona het aantal contactmomenten.”

Antea Group is een bedrijf waar je kansen krijgt als je laat zien dat je jezelf wilt ontwikkelen. Daarbij heb ik snelle stappen gemaakt doordat ik uitspreek wat ik denk en mijn mening geef.


Mark van Esterik
Adviseur Milieu

Waarom heeft de directie jou gevraagd voor de functie van change manager innovatie?

“Antea Group is een bedrijf waar je kansen krijgt als je laat zien dat je jezelf wilt ontwikkelen. Daarbij heb ik snelle stappen gemaakt doordat ik uitspreek wat ik denk en mijn mening geef. Als ik iets in mijn hoofd heb, ga ik het onderzoeken. Ik sprak op een dronebeurs een man met een probleem met flexibele verkeerspaaltjes. Hij vertelde dat die telkens op dezelfde plaatsen kapot werden gereden. Toen heb ik voorgesteld om een sensor te plaatsen die meet wanneer dit gebeurt, hoe hard er gereden wordt en wat het hellingsvlak is. De sensor is geplaatst en met deze gegevens kon de handhaving op pad en is het probleem opgelost. Het project is een succes geworden.”

Is iets bedenken en dan gewoon doen jouw talent?

“Ik denk wel na voor ik doe. Ook heb ik geleerd om de juiste mensen om me heen te verzamelen. In het begin trapte ik in de valkuil van het alleen willen doen. Nu weet ik dat ik goed ben in het opstarten van iets nieuws en het samenstellen van een team. Maar evalueren en afmaken is niet mijn ding. Daar zijn andere mensen goed in. Ik ga liever op zoek naar een nieuwe uitdaging.”

Vertel eens over een uitdaging waar je je nu mee bezig houdt?

“Ik ben met een speciaal project bezig omtrent de inzet van drones. Nog geen enkel ingenieursbureau heeft dit eerder gedaan. De drone is een onderdeel van het 1001 dagen plan van Antea Group. Hiermee inspecteren wij bijvoorbeeld bruggen, wegen en grote opslagtanks en brengen wij complete gebieden eenvoudig 3D in beeld. Het doel van het project, naast publiciteit, is laten zien dat de Nederlandse bedrijven en de techniek klaar zijn om drones veilig in het luchtruim te integreren.”