Mits Covid-19 de organisatie niet opnieuw tot verplaatsing dwingt, vindt op 9 en 10 november 2021 de 24e editie van congres en vakbeurs Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit plaats in Expo Hoevelaken. Bezoekers van het congres kunnen hun vakkennis aanscherpen met inzichten en nieuwe ontwikkelingen in de vorm van lezingen door toonaangevende sprekers uit het veld.

Geluidbeleving integreren in geluidbeleid

Tijdens deze editie verzorgt geluidspecialist Marloes van de Klundert van Antea Group een lezing  rond de vraag of geluidbeleving geïntegreerd zou moeten worden in geluidbeleid. Marloes publiceert regelmatig over geluidbeheersing en geluidbeleving in het bijzonder, waarin zij de relatie tussen theorie en praktijk op heldere wijze belicht. Marloes: “Het is goed dat we wetgeving en modellen hebben waarmee situaties aan een norm getoetst kunnen worden door geluidspecialisten. Maar tegelijkertijd horen bewoners gewoon ‘geluid’ en geen gemiddeld aantal voertuigen per jaar. Ze horen bijvoorbeeld juist wel de brommers die dan weer niet in het model zitten. De Omgevingswet biedt de kans om meer aandacht te hebben voor de beleving van geluid door de inwoners van een straat, woonwijk of park. De mogelijkheid is er, nu moeten we het alleen nog in de praktijk brengen.”

Bron van inspiratie en verbinding

Naast het inspireren door kennis en ervaring staat het congres en vakbeurs ook voor verbinden. Tijdens lunch en borrel, maar vooral ook met een informatiemarkt waar zo’n vijfentwintig bedrijven en instellingen hun producten en nieuwste vindingen voor de analyse en bestrijding van ongewenst geluid of trillingen en luchtverontreiniging tonen.

Meer informatie en aanmelden

Het programma is te vinden op de website van GTL 2021. Je kunt je hier aanmelden als je het congres en vakbeurs Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit wilt bezoeken.