Ga naar hoofdinhoud
Data toepassen
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Data toepassen

Heb je vragen?

Daan Stolker
Stel een vraag

Data toepassen

Je verzamelt, koppelt en analyseert data. En vervolgens wil je data toepassen. Om 24/7 inzicht te hebben in omgevingsdata. Om snel te inspecteren, rapportages te kunnen generen of om te communiceren met derden. Het liefst in een omgeving die overzichtelijk én aantrekkelijk is. Antea Group ontwikkelt hiervoor cloud-platformen en gebruiksvriendelijke GIS-viewers en dashboards.

Datatoepassingen: een passende oplossing

Een succesvolle data-toepassing begint bij het ontrafelen van de gebruikers- en informatiebehoefte. Wie gaat de informatie gebruiken, op welke momenten? En wat wil diegene met data: documenten raadplegen via een kaart; data selecteren en vergelijken? Of is er juist behoefte aan een toepassing waarmee je de leefomgeving kunt monitoren en data real-time kunt aanpassen?

Van GIS-omgeving tot dashboard

Op basis van die analyse ontwikkelen we een passende oplossing. Dit kan een online GIS-omgeving zijn die toegang geeft tot inspectiedata of kabel- en leidinginformatie binnen je bedrijf. Of een Business Intelligence (BI) dashboard waarmee je sensordata real-time kunt monitoren en de overschrijding van waardes automatisch signaleert. Maar ook een informatie-dashboard met data als brandstof voor de energietransitie behoort tot de mogelijkheden.

Fotograaf: Sander Hoosemans
Data toepassen

GISconnect: de locatie als basis

Met onze GISconnect-lijn bieden we je oneindig veel mogelijkheden om project- en ruimtelijke data te koppelen aan geografische locaties (kaarten). Zo ontwikkelen we op basis van GIS toepassingen voor pipelinemanagement, compliancy-management of voor de gebouwde omgeving. We werken hiervoor nauw samen met ESRI: onze partner op het gebied van state of the art GIS-systemen. Maar indien gewenst zetten we ook open source GIS-oplossingen in om data op een passende manier te ontsluiten in processen.

BIconnect: slimme praktische dashboards

Beschik je over bergen data, maar weet je niet wat je ermee moet? Heb je door een wildgroei aan cijfers en grafieken geen in- en overzicht meer? Wij ontwikkelen dashboards en monitors waarmee je weer grip krijgt op data. We scheiden hoofd- en bijzaken, werken met smart KPI’s en zorgen ervoor dat je dié insights gepresenteerd krijgt, waarop je echt kunt sturen. Dit doen we onder meer op basis van Excel, Python en Click.

Datahosting

Data moet betrouwbaar, actueel, veilig en beschikbaar zijn. Om voor maximale prestaties te zorgen, bieden we je (indien gewenst) ook datahosting. We werken hiervoor onder andere samen met de dataservicehub van KPN. Op basis van een heldere Service Level Agreement kun je data niet alleen bij ons veilig onderbrengen maar zorgen we er ook voor dat je altijd de meest actuele data tot je beschikking hebt.

Ons track record

Rijkswaterstaat, lokale overheden, milieudiensten en industrie: honderden klanten ervaren dagelijks de meerwaarde van project- en omgevingsdata in een online omgeving. Met onze oplossingen tillen we bedrijfsprocessen en projectorganisaties  naar een hoger niveau. Van grootschalige assetmanagementprojecten (verdubbeling A27) of het gebouwbeheer op Schiphol tot een inspectieomgeving voor de Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK).

Slim en succesvol data toepassen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Daan Stolker
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie