Zeventig jaar word je niet zomaar. Zeventig, dat is een mensenleven lang. Genoeg voor ontelbare verhalen. Over alle mensen die hier nu werken, over hen die hier hebben gewerkt. Over dromen die zijn gekoesterd en waargemaakt. Maar net zo goed over de leermomenten. Samen maken ze ons tot wie wij vandaag zijn en morgen willen worden. 

Deze video is de eerste in een serie mini-docu's waarin we Omkijken en Vooruitzien. Zo nemen wij jullie mee op reis waarbij we naar het verleden, het heden en de toekomst kijken. Samen maken wij de wereld elke dag een stukje mooier!  

Met dit project dragen wij bij aan SDG 15: Leven op het land

Duurzame verbintenis tussen twee 70-jarigen

De eerste mini-docu gaat natuurlijk over ons eigen bos. Zo’n zeventig jaar geleden ontstond in de Noord-Brabantse gemeente Nuenen een bijzonder stuk bos- en natuurgebied. Een oorspronkelijk heidegebied met daarin enkele vrijstaande bomen werd deels beplant met bos. In de regio zou het bekend worden als Landgoed Alvershool. Een heerlijke plek om te genieten van de natuur. 

Ingenieursbureau voor cultuurtechnische werken

Terwijl hier de jonge boompjes werden aangeplant en het bos werd geboren, vond tweehonderd kilometer naar het noorden óók de start plaats van iets nieuws. In de Friese plaats Oranjewoud begonnen twee broers een ‘ingenieursbureau voor cultuurtechnische werken’. Een bedrijf dat vandaag de dag landelijk bekend is als ingenieurs- en adviesbureau Antea Group.