Middenin het prachtige heide-, bos- en weidegebied van Drenthe ligt Roden. Langs de rustige Esweg richting Roderesch worden aan de bosrand 13 woningen gerealiseerd door projectontwikkelaar PRoW. Dit alles op een unieke en rustieke locatie waar de tijd stil lijkt te staan en waar voorheen een lokaal bekende kerstbomenkwekerij gevestigd was.

Archeologisch onderzoek en bestemmingsplan

PRoW was op zoek naar een partij die hun voorbereidende werkzaamheden kon uitvoeren zoals bijvoorbeeld archeologisch onderzoek en diverse adviezen en bestemmingsplanwijzigingen. PRoW was ook op zoek naar een partij die vervolgens de uitvoering van dit plan kom realiseren. Ze vonden in Antea Group een partner die hen daarin proactief ter zijde kon staan. Antea Realisatie heeft in het najaar van 2017 het terrein van de voormalige kerstbomenkwekerij opgeruimd en de Bouwrijp fase afgerond.

Van bouwrijp naar woonrijp

In januari 2018 wordt een start gemaakt met de bouw van de woningen waarna Antea Group de Woonrijp fase zal realiseren. Daarnaast gaat Antea Realisatie diverse verkeersremmende  maatregelen aanleggen in de Esweg in opdracht van de gemeente Noordenveld.

Door oplossingsgericht mee te denken en met concurrerende offerte vond PRoW in Antea Group de juiste partner om dit project te realiseren.