Koen van Gelder is verkozen tot professional van het jaar 2020, van harte gefeliciteerd! Elke maand kiezen we bij Antea Group een professional van de maand. Dit is een collega die uitblinkt in zijn werk en het verdient om in de spotlights te worden gezet! Al deze professionals dingen automatisch mee naar de jaarlijkse prijs: Professional van het jaar! Deze wordt gekozen door onze medewerkers tijdens een verkiezing. Koen is Senior adviseur Kunstwerken maar hij noemt zichzelf vooral 'ontwerpmanager'. Hij is verantwoordelijk voor het contract bij het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Delft Rijswijk.

Kun je in het kort iets vertellen over het project PHS Delft-Rijswijk?

“Het bijzondere aan dit project is dat het een groot spoorproject is met heel veel verschillende facetten. Het project wordt op dit moment uitgevoerd. Van jongs af aan is 'rail' al een passie van mij. Het is buitengewoon gaaf om aan zo’n complex onderdeel in de infrastructuur te mogen meewerken. Spoor is veel complexer dan bijvoorbeeld een weg omdat tijdelijke versmallingen of omleggingen onmogelijk zijn. De treinen moeten zoveel mogelijk altijd rijden.”

Zijn er nog andere interessante ontwikkelingen of projecten waar je wat over kwijt wil of waar je aan gewerkt hebt?

“Inmiddels ben ik betrokken bij twee nieuwe projecten. Dit betreft een bouwteam voor de realisatie van een sluis in Den Bosch en het verdubbelen van een spoorlijn tussen Heerlen en Landgraaf. Daarnaast ben ik betrokken bij de ontwikkeling van een game, het automatiseren van bepaalde berekeningen en de SBIR vraag van Rijkswaterstaat inzake circulariteit.”

Heb je vorig jaar leuke reacties gekregen als professional van de maand?

“Zeker! Een overweldigend aantal reacties via LinkedIn maar ook diverse telefoontjes. Er kwam zelfs een uitvraag bij mij terecht. De taart heb ik thuis ontvangen en mee naar de atletiekvereniging genomen zodat de naamsbekendheid van Antea Group ook onder de jeugd weer is toegenomen.”

Wat vind je van je benoeming als professional van het jaar?

“Ik vind het extreem bijzonder dat ik gekozen ben uit zoveel  goede collega’s die in mijn optiek net zoveel bijdragen aan ons bedrijf als ik zelf doe. Ik zie het als een mooie eer en ik hoop dat ik in staat ben om vanuit de aandacht die hierdoor ontstaat, bepaalde interessante potentie verbeteringen binnen het projectmanagement breder onder de aandacht te brengen.”

Koen heeft een passie voor mens en techniek. Hij is het schoolvoorbeeld van een echte ingenieur! 

Wat zou je verder nog kwijt willen over het afgelopen jaar bij Antea Group?

“Het was en is een heel lastig jaar. Ik werk met heel veel verschillende mensen samen en heb veel interactie met veel medewerkers die in een groot project met elkaar iets moois voor elkaar moeten krijgen! Dat ‘met elkaar’ is op dit moment heel anders en erg complex. Ik ben extreem trots op mijn teamleden en wil de junioren graag speciaal benoemen. Zij werken al maanden vanuit een 'zolderkamer', zonder echt goede begeleiding en de aanwezigheid van afdoende vraagbaken in hun omgeving, aan zeer complexe projecten. De wijze waarop zij dit hebben opgepakt heeft me echt geraakt.”

Een aantal leuke reacties van collega's die op Koen gestemd hebben, lees je hieronder:

  • Zeer gewaardeerde collega bij kunstwerken.
  • Wat een inzet en vakmanschap heeft deze man! Super!
  • Uiteraard verdien jij de titel van professional van het jaar!
  • Top collega met oog voor de balans tussen techniek - mens - project – organisatie.
  • Ik ken jou als een betrokken collega die de technische uitdagingen begrijpt maar ook het overzicht weet te bewaren in complexe projecten en mensen daarbij in hun kracht weet te zetten.
  • Jouw manier van werken is voor mij een mooi voorbeeld waar ik persoonlijk in mijn werk mijn voordeel mee doe.
  • Het is altijd weer fijn met jou een project te mogen doen.
  • Ik heb veel respect voor de energie de je stopt in zo'n complex project als PHS Rijswijk. Daarbij heb je een eigen kijk op zaken. Je bent hiermee een inspiratiebron, blijf hier mee doorgaan.