Vernuft, vindingrijkheid, slimme oplossingen. Elke dag zetten wij ons talent en onze kennis in om de projecten tot een goed einde te brengen. Het is vaak werk achter de schermen. Niet altijd zichtbaar, wel onmisbaar. Wij vinden het vaak niet meer dan normaal, gewoon goed werk afleveren. Maar eigenlijk is het best bijzonder. En wij zijn trots op deze topprestaties! Om onze ingenieurs en adviseurs wat meer in de spotlights te zetten, maken we iedere maand een Antea Group Professional van de maand bekend.

Deze maand is Koen van Gelder de gelukkige winnaar. Deze bevlogen adviseur is verantwoordelijk voor het contract bij het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Delft Rijswijk. Eén van de grotere projecten waar Antea Group op dit moment aan werkt. Volgens Ka-Lung To blinkt Koen uit in ontwerpmanagement: “Hij weet in complexe projecten waarin veel disciplines vertegenwoordigd zijn, de juiste ontwerpkeuzes te maken die buiten realiseerbaar zijn en waarbij alles integraal aansluit.”

Wat is je functie bij Antea Group?

“In het netwerkboek staat de functie senior adviseur kunstwerken. Ik noem mijzelf vooral ‘ontwerpmanager’. Dit betekent dat ik de eer heb om grote integrale projecten te sturen met een team van heel veel verschillende disciplines. Vanaf mijn 8e bouwde ik trouwens al bruggen van Lego dus ik ben al bijna mijn hele leven kunstwerken aan het bouwen.”

Koen vindt het opleiden van jonge medewerkers erg leuk. Daarmee zorgt hij voor groei van individuele medewerkers en versterking van het Kunstwerkenteam. 


Ka-Lung To
Businesslijndirecteur Infra

Hoe is het om adviseur te zijn?

“Ik ben vooral adviseur van de klant, maar projectleider intern. Het leuke van mijn rol is dat je een project echt kan neerzetten met een team. Als het lukt om de samenwerking in het team te optimaliseren zodat eenieder in zijn kracht staat dan heb je een superleuk project en is geen complexe opgave te moeilijk. Bij de klant is mijn rol vooral om zowel qua inhoud als proces te adviseren over de beste oplossingen.”

Aan welk project werk je momenteel? En wat is er bijzonder aan?

“Ik werk aan Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS) Delft Rijswijk. Bijzonder aan dit project is dat het een groot spoorproject is met heel veel verschillende facetten. Het project wordt op dit moment uitgevoerd.”

“Mijn rol is eigenlijk het leiden van het ontwerp van alle 20 kunstwerken op het baanvak, de site engineering en het bewaken van de raakvlakken met andere disciplines. Inmiddels stuur ik ook de disciplines wegen en geotechniek aan. Op sommige momenten werkten we wel met 20 FTE aan dit project. Nu het project in uitvoering is, zijn het er wel minder.”

“Van jongs af aan is “rail” al een passie van mij. Het is buitengewoon gaaf om aan zo’n complex onderdeel in de infrastructuur te mogen meewerken. Spoor is veel complexer dan bijvoorbeeld een weg omdat tijdelijke versmallingen of omleggingen onmogelijk zijn. De treinen moeten zoveel mogelijk blijven rijden.”

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

“De ruimte die er bestaat om op een eigen wijze invulling te geven aan mijn werk is erg plezierig. Daarnaast is er een hele mooi balans tussen junioren en senioren. Voor het beter maken van de organisatie en het implementeren van innovaties in de projecten wordt volop ruimte geboden!”