Wat is de link tussen ingenieurs en kunstenaars? Ze proberen de wereld om ons heen elke dag een stukje mooier te maken! Door te ontwerpen, rekenen, tekenen, kijken, voelen, denken, creëren en verbeelden. Zo ontstaat de mix van kenniskracht en verbeeldingskracht en wordt ingenieurswerk, kunstwerk!

Deze bijzondere link smelten we samen tijdens de Magisch Maastricht: Op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht staat - van 16-12-2022 t/m 22-12-2022 - een pop-up atelier, waarin verschillende kunstenaars unieke kostuums gaan maken van afval. De kunstenaars laten zich inspireren door vijf belangrijke projecten van de ingenieurs en adviseurs van Antea Group. Het bijzondere? Al deze projecten bevinden zich in de regio Maastricht!

Bijzondere projecten zie je terug in kostuums

Samen met onze opdrachtgevers maken we de wereld elke dag een stukje mooier. Dat doen we inmiddels al 70 jaar, in projecten door heel Nederland. En dus ook in Maastricht! Daar zijn we trots op en dat willen we graag laten zien. In dit jubileumjaar organiseren we daarom uiteenlopende activiteiten in verschillende steden in ons land.

Van hoog water in de Maas tot plannen voor de Einsteintelescoop, van (circulair) hergebruik van afval tot lucht- en geluidsonderzoeken in Natura 2000-gebieden, de ingenieurs doen in en rondom Maastricht meer dan je wellicht denkt... Deze bijzondere ‘projecten’ zie je terug in de te ontwerpen kostuums in het pop-up atelier.

De kostuums worden later geveild en de opbrengst komt deels ten goede aan Quiet Maastricht. Zij zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland. Het pop-up atelier is ook een cultureel onderdeel van Cultura Mosae

Door afval als ‘grondstof’ voor de kostuums te gebruiken, laten we zien dat je door anders te kijken, van afval weer een product kan maken met een boodschap.

Bezoek het pop-up atelier en geniet van Magisch Maastricht

Bezoek het Antea Group pop-up atelier en beleef met eigen ogen het samenspel van kennis en verbeelding. Fotografeer jezelf in een afvaljurk en post het op Instagram. Ook ontwerpen de kunstenaars bijzondere ansichtkaarten met informatie over ingenieursprojecten in de regio Maastricht.

Zet ook je eigen verbeelding aan het werk! Schrijf, teken of maak iets op deze kaart en stuur ‘m aan iemand die dat wel kan gebruiken. Kerstgroet, huwelijksaanzoek... alles mag zolang het maar aardig blijft. Lever de kaart in bij het pop-up atelier en wij zorgen voor de verzending. Zelf een postzegel plakken mag natuurlijk ook.

En als je het Antea Group pop-up atelier toch komt bezoeken, beleef dan vooral alles wat Magisch Maastricht te bieden heeft en geniet van de pracht die deze historische stad te bieden heeft.

Kom jij langs?

Ontdek de werelden van ingenieurs en kunstenaars, ga met ze in gesprek en laat je verbeelding de vrije loop! Wellicht komen er nog mooie ideeën of oplossingen op tafel, waarmee de leefomgeving van Maastricht nog beter wordt.

Het atelier is te bezoeken van vrijdag 16 tot en met donderdag 22 december 2022. Je vindt het atelier op Onze Lieve Vrouweplein, Maastricht. Tijdens deze dagen ben je welkom vanaf 11.00 uur tot 18.00 uur. En om 18.00 uur zie je natuurlijk het resultaat van het gemaakte kunstwerk-kostuum van die dag!

Actueel: Volg het verhaal van de pop-up atelier