Antea Group heeft de Provincie Limburg succesvol ondersteund bij het actueel krijgen van de Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT). Dankzij onze expertise en samenwerking is de actualiteit aanzienlijk verbeterd, wat bijdraagt aan een efficiëntere en betrouwbaardere informatievoorziening.

Zo vertelt opdrachtgever Youri Soemers van Provincie Limburg: “Dankzij de ondersteuning van Antea Group is de actualiteit van onze BGT aanzienlijk verbeterd, ondanks grote revisies en tijdelijk ontbreken van expertise in de organisatie.”

Uitdagingen in Limburg

De Provincie Limburg stond voor de uitdaging om de BGT op orde te krijgen gezien de aantal revisies op de provinciale wegen. Dit was een proces dat samenwerking, gedetailleerde kennis en procesafstemming vereiste. De BGT is voor de provincie Limburg essentieel voor diverse toepassingen, zoals het assetbeheer van de provinciale wegen.

Onze aanpak

Antea Group heeft samen met de collega’s van de Provincie Limburg een gestructureerde aanpak gehanteerd om de Provincie Limburg te ondersteunen. We zijn gezamenlijk begonnen met het wegwerken van achterstallige revisies en identificeerden de knelpunten in dit werkproces. Vervolgens hebben we een plan opgesteld om deze knelpunten aan te pakken en daarmee uiteindelijk ook de datakwaliteit van de BGT te verbeteren.

Samenwerking en training

Een belangrijk onderdeel van ons succes was de nauwe samenwerking met nieuwe medewerkers van de Provincie Limburg. We hebben on-the-job medewerkers meegenomen in het werkproces om hen te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden. Hierdoor konden zij ervaring opbouwen om in de toekomst zelfstandig verder werken aan het onderhouden van de BGT.

Resultaten

Dankzij onze ondersteuning is de actualiteit van de BGT in het bronhoudergebied van de Provincie Limburg aanzienlijk verbeterd. Dit heeft geleid tot een betrouwbaardere informatievoorziening, wat essentieel is voor de dagelijkse beheerwerkzaamheden van de provincie aan de provinciale wegen. Bovendien heeft het de basis gelegd voor toekomstige verbeteringen en uitbreidingen t.a.v. BGT en BOR.

Toekomstige stappen

De samenwerking tussen Antea Group en de Provincie Limburg stopt niet bij het actualiseren van de BGT. Dankzij de ondersteuning van Antea Group is de Provincie Limburg nu in staat om verdere optimalisaties door te voeren en te zorgen dat de data up-to-date blijft. Dit garandeert dat de Provincie altijd beschikt over de meest accurate en betrouwbare informatie.

Concluderend; deze ondersteuning bij het actueel krijgen van de BGT in Limburg toont onze expertise aan. Door nauw samen te werken en onze kennis te delen, hebben we bijdrage geleverd aan een efficiëntere en betrouwbaardere informatievoorziening voor de Provincie Limburg.