Zes grotere bedrijven uit Noord-Nederland (Bossers & Cnossen, Boom uitgevers, Cosun Beet Company, Nijestee, Intergas en Antea Group) hebben challenges geformuleerd en zoeken startups met innovatieve oplossingen. Het doel van ‘Groningen OPEN’ is om gevestigde bedrijven en startups in de regio op een laagdrempelige en effectieve manier met elkaar in contact te brengen. Groningen OPEN wordt georganiseerd door Campus Groningen, Founded in Groningen, Founded in Friesland, VentureLab North en Flinc (onderdeel van NV NOM). Groningen OPEN wordt mogelijk gemaakt door het Akkoord van Groningen.

Challenges

Voor deze tweede editie van Groningen OPEN hebben zes bedrijven uit Noord-Nederland challenges (uitdagingen) geformuleerd: Antea Group, Bossers & Cnossen, Boom uitgevers, Cosun Beet Company, Intergas en Nijestee. Vijf van de zes bedrijven hebben een match met een startup bekendgemaakt tijdens het Groningen OPEN Event.

Op 7 april presenteerden de geselecteerde startups hun oplossingsrichting voor de challenges van de zes grotere bedrijven. Mindhash gaat samen met Antea Group een tool ontwikkelen die inzicht biedt in de bewegingsstromen in de openbare ruimte.

Crowdmanagement: de challenge van Antea Group

Crowdmanagement: Monitoren van bewegingsstromen in de openbare ruimte - De openbare ruimte is een plek waar een constante stroom aan (fysieke) beweging plaats vindt. Met behulp van technologische oplossingen kunnen we deze bewegingsstromen detecteren. Daarmee krijgen we inzicht hoe en in welke mate mensen zich verplaatsen. En met dit inzicht kunnen wij optimaal adviseren over de inrichting/aanpassing en het gebruik van de openbare buitenruimte. De uitdaging die wij aan de startups bieden is het ontwikkelen van een tool of werkwijze die inzicht biedt in de bewegingsstromen die plaatsvinden in de openbare ruimte en de fysieke leefomgeving.

OPEN voor innovatie

Groningen OPEN wordt georganiseerd door Campus Groningen, Founded in Groningen, Founded in Friesland, VentureLab North en Flinc (onderdeel van NV NOM). Gevestigde bedrijven die willen deelnemen in een volgende editie van Groningen OPEN kunnen contact opnemen via de gegevens op de website www.groningenopen.nl.

Wat is Groningen OPEN?

Het doel van ‘Groningen OPEN’ is om gevestigde bedrijven en startups in de regio op een laagdrempelige en effectieve manier met elkaar in contact te brengen. Startups hebben vaak baat bij de opgebouwde expertise en ervaring van grotere bedrijven als het gaat om productverbetering, marktkennis en -acceptatie. En andersom zijn gevestigde bedrijven voor hun concurrerend vermogen in groeiende mate afhankelijk van de snelheid en flexibiliteit van innovatieve startups.

Toch vinden beide partijen het vaak een uitdaging om contact te leggen of samen te werken. Groningen OPEN biedt startups de kans om in contact te komen met gevestigde bedrijven en te reageren op hun actuele vraagstukken, oplossingen te ontwikkelen, te testen en eventueel implementeren.