Onlangs zijn wij middels een audit opnieuw gecertificeerd om energielabels voor bestaande utiliteitsbouw te mogen opstellen en afmelden. De EPG-certificering, een afkorting van Energie Prestatie Gebouwen, is een belangrijke erkenning in de branche die aantoont dat een organisatie voldoet aan de hoogste normen op het gebied van energieprestatie en duurzaamheid. Voor Antea Group betekent deze hercertificering niet alleen een bevestiging van onze expertise, maar ook een erkenning van onze duurzame oplossingen en energie-efficiënte ontwerpen.

Waarom EPG-certificering belangrijk is

In een tijd waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie steeds belangrijker worden, is de EPG-certificering een belangrijke standaard. Het zorgt ervoor dat gebouwen en infrastructuurprojecten voldoen aan strenge energieprestatie-eisen, wat resulteert in lagere energiekosten en duurzamere gebouwen. Voor onze klanten betekent dit dat zij kunnen vertrouwen op oplossingen die niet alleen kostenbesparend, maar ook toekomstbestendig zijn.

Regeling Energieprestatie Gebouwen

Bepaalde gebouwen moeten bij verkoop, verhuur of ingrijpende renovatie beschikken over een energielabel dat inzicht geeft in de energieprestatie van het gebouw. In de Regeling Energieprestatie Gebouwen (REG) is bepaald wanneer en voor welke gebouwen deze verplichting precies geldt. In de REG is ook bepaald dat een energielabel slechts kan worden afgegeven door een bedrijf dat beschikt over een NL-EPBD procescertificaat, afgegeven op basis van de BRL 9500-U, waarvoor wij nu wederom gecertificeerd zijn.

Wat deze certificering voor onze klanten betekent

Onze klanten profiteren direct van onze EPG-certificering. Het geeft hen de zekerheid dat ze samenwerken met een partner die niet alleen kennis en ervaring heeft, maar ook een bewezen staat van dienst op het gebied van energie-efficiëntie en duurzame oplossingen. Of het nu gaat om nieuwbouwprojecten, renovaties of energie-audits, onze EPG-certificering garandeert kwaliteit en duurzaamheid.

Toekomstgerichte projecten

Met deze hernieuwde certificering blijven we ons richten op het leveren van hoogwaardige diensten die bijdragen aan een duurzamere toekomst. We blijven investeren in de nieuwste technologieën en methoden om de energieprestaties van gebouwen te verbeteren. Met deze hernieuwde EPG-certificering zet Antea Group een belangrijke stap in de richting van duurzame en energie-efficiënte oplossingen. Kortom: we blijven je graag ondersteunen bij het afgeven van energielabels.

Meer informatie over energielabels of energieonderzoeken?

Velden met een * zijn verplicht.

Benieuwd hoe wij met jouw gegevens omgaan? Dit lees je in onze privacyverklaring