Op vrijdag 16 juni lanceert ingenieurs- en adviesbureau Antea Group in Groningen de wandelapp Antea Group Walks. Met deze gratis app kunnen wandelaars meekijken bij projecten van het bureau. Augmented reality, beeld en geluid zorgen voor een bijzondere ervaring. De eerste wandeling in de app is een archeologische stadswandeling door historisch Groningen. De lancering van Antea Group Walks valt samen met de eerste dag van de jaarlijkse Nationale Archeologie Dagen en vindt plaats in het Museum aan de A.

Archeologen vertellen in museum

In Groningen worden de oude gietijzeren gasleidingen in de grond vervangen. Ook wordt de capaciteit van de elektriciteitskabels vergroot. Antea Group voert daarbij archeologisch onderzoek uit. Op zaterdag 17 juni zijn archeologen van Antea Group de hele dag aanwezig in het Museum aan de A. Om 11:30 uur vertellen zij over hun werk in Groningen en de bijzondere vondsten die zij hebben aangetroffen, waaronder een 800 jaar oude Hanzeschotel die voor de gelegenheid ook in het museum tentoongesteld wordt.

Wandel mee met Antea Group Walks

De eerste wandelroute in Antea Group Walks volgt het spoor van de archeologen door de historische binnenstad van Groningen. Daarbij komt de geschiedenis achter de muren en onder de straten tot leven met augmented reality, foto’s en geluidsfragmenten. De gratis app is beschikbaar voor zowel iOS als Android en kan na de lancering op vrijdag 16 juni worden gedownload.

Vondsten komen tot leven in Augmented Reality

Archeoloog Trijneke Sibma vertelt je in het audiofragment van RTV Noord meer over de wandelapp Antea Group Walks.