Ga naar hoofdinhoud
Duurzame gebouwen en bedrijventerreinen
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Duurzame gebouwen en bedrijventerreinen

Wettelijke verplichtingen; interne ambities; technische scenario’s. De weg naar een duurzaam gebouw of bedrijventerrein is er één die vele routes, afwegingen en verplichtingen kent. Dan is een ervaren gids goud waard. Iemand die met je meedenkt, vanuit de techniek, maar ook vanuit wet- en regelgeving. Zo kom je tot verantwoorde investeringen.

Verduurzamen gebouwen

Scholen, kantoren, distributiecentra, industriële sites en ijsstadions. Onze duurzaamheids-experts hebben de afgelopen jaren tientallen gebouwen succesvol verduurzaamt. Onze kracht? Vanuit jouw vraagstuk, ambitie en budget loodsen we je naar de beste oplossing. Dit doen we voor nieuwbouw én renovatie. We kijken niet alleen naar de technische kant van het verhaal, maar regelen ook de rest. Denk aan subsidies, de afstemming met de netbeheerder of de zorg voor een goed bestek.

Verduurzamen bedrijventerrein

We zien steeds vaker dat de verduurzaming van bedrijven collectief wordt opgepakt. Dit biedt vele voordelen. Je kunt gezamenlijk energie, deskundigheid en installaties inkopen. Samen zorg je voor een upgrade van een gebied en je voldoet makkelijker aan wettelijke verplichting. In Antea Group vind je een partner die je hierin verder helpt. Van het vastleggen van ambities, het bepalen van de financiering tot en met de vertaling naar concrete maatregelen en de uitvoering daarvan.

Duurzaamheid en energiebesparing

Wordt het ‘nul op de meter’? Ga je voor energie- óf klimaatneutraal?. Wat betekent BENG voor jouw situatie en wat levert BREEAM op? Voordat je investeert in een duurzaam gebouw of gebied, moet je weten waar je naar toe wilt. Dan is het goed om een beeld te hebben bij regelgeving en verduurzamings-scenario’s. Graag beginnen we met jou bij het begin. In werksessies zetten we ‘need to haves’ en ‘nice to haves’ op een rij; we zorgen ervoor dat iedereen dezelfde taal spreekt en dat je samen een weloverwogen koers zet.

Onafhankelijk duurzaamheidsadvies

Goed om te weten dat wij een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau zijn. Jouw vraag, jouw duurzaamheidsambitie vormen ons uitgangspunt. Wij zoeken daar de best passende oplossing; ongeacht techniek, ontwerp of leverancier. Dit resulteert in onafhankelijk duurzaamheidsadvies: voor één object, een hele vastgoedportefeuille of een gebied. Vervolgens zorgen we ervoor dat dit raamwerk naar uitvoeringsplan én realisatie wordt gebracht.

Energieonderzoeken verplicht voor jouw organisatie?

Installatie en bouwtechniek

Verduurzaming van gebouwen haal je niet alleen uit installaties. Ook constructie, bouwtechniek, bouwmaterialen en beheer en onderhoud hangen er nauw mee samen. De kracht van Antea Group is dat wij al die bouwtechnische kennis in huis hebben. In onze adviezen en ontwerpen zorgen we ervoor dat die aspecten logisch samenvallen. Juist door naar het volledige plaatje te bekijken zorgen we voor betere oplossingen en intelligente investeringen.

Informatieplicht, Energie-audit (EED), Energielabel C

Vanuit het Rijk en de Europese overheid wordt er steeds meer druk gelegd op verduurzaming. Zo moet je als ondernemer of beheerder voldoen aan de Energiebesparingsplicht, de Informatieplicht of de Energie-Audit (EED). En alle kantoorgebouwen moeten vanaf 2023 aan het energielabel C voldoen. Antea Group maakt je wegwijs in wet- en regelgeving. We stellen voor jouw situatie een plan op om daar te komen waar je straks moét zijn.

Energie besparen en je gebouw verduurzamen?

Contact één van onze duurzaamheidsexperts.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie