Dit jaar wordt voor de derde keer de Duurzaamheid Award uitgereikt door Antea Group, een prijs voor organisaties die zich in onze ogen onderscheiden op het gebied van duurzaamheid qua vooruitstrevendheid, kennisdeling en intrinsieke motivatie. Vorig jaar won Fijn Wonen de prijs na een spannende competitie. VP Capital won de allereerste Duurzaamheid Award in 2022.

Genomineerden Duurzaamheid Award 2024

Dit jaar hebben drie gemeenten en een veelzijdige technische dienstverlener een plek in de top drie weten te bemachtigen. 

Gemeente Leeuwarden & Gemeente Súdwest Fryslân
De gemeenten Leeuwarden en Súdwest Fryslân zijn koplopers binnen de provincie Friesland in het hergebruik van bouwmaterialen. Samen zijn zij begonnen aan een innovatief traject waarbij gebruikte bouwmaterialen worden uitgewisseld en opnieuw toegepast in projecten.

SPIE Building Solutions
SPIE Nederland is een veelzijdige technische dienstverlener en een belangrijke schakel voor het functioneren van de Nederlandse infrastructuur, energienetten, industrie, data-infrastructuren en gebouwgebonden processen. SPIE hecht veel waarde aan duurzaamheid en innovatie, wat duidelijk naar voren komt in de projecten die SPIE Building Solution Noordoost uitvoert.

Gemeente Oosterhout
De gemeente Oosterhout is een experiment aangegaan om hun eerste aanbesteding “zo duurzaam en circulair mogelijk” te maken. Het doel is om uiteindelijk tot een uniforme aanbestedingswijze te komen waarin duurzaamheid een grote rol speelt.

Lees de uitgebreide artikelen hieronder als je meer wilt weten over de inzet van de genomineerden op het gebied van duurzaamheid.

 

De stemming is gesloten, houdt onze kanalen in de gaten voor de bekendmaking van de winnaar.

alt-text

Gemeente Oosterhout

alt-text

SPIE Building Solutions,

alt-text

Gemeenten Súdwest-Fryslân en Leeuwarden