Vernuft, vindingrijkheid, slimme oplossingen. Elke dag zetten wij ons talent en onze kennis in om de projecten tot een goed einde te brengen. Het is vaak werk achter de schermen. Niet altijd zichtbaar, wel onmisbaar. Wij vinden het vaak niet meer dan normaal, gewoon goed werk afleveren. Maar eigenlijk is het best bijzonder. En wij zijn trots op deze topprestaties! Om onze ingenieurs en adviseurs wat meer in de spotlights te zetten, maken we iedere maand een Antea Group Professional van de maand bekend.

Senior adviseur Asset Management

Deze maand feliciteren we Rendel Verkijk als professional van de maand juni. Rendel is senior adviseur Asset Management binnen de businesslijn Infra met als standplaats Deventer. 

Businesslijndirecteur Ka-Lung To: “Rendel is projectleider van grote assetmanagementprojecten zoals het programma Rijdekinspectie Stalen Kunstwerken en de inspecties van de Suurhoffbrug van Rijkswaterstaat. Dit gaat om de grootste bruggen die Rijkswaterstaat in beheer heeft. Veilig werken en kwaliteit leveren zijn het uitgangspunt voor Rendel.

Wat is je functie bij Antea Group en hoe lang werk je al bij ons?

De tijd vliegt. Ik werk alweer zes jaar met veel plezier bij Antea Group. In 2015 ben ik begonnen als adviseur. Ik vervul de rol van projectleider in diverse kleine en grote projecten, geef advies aan onder andere aannemers, gemeenten, waterschappen en Rijkswaterstaat en ben bezig met innovaties zoals de ontwikkeling van Augmented Reality en Artificial Intelligence (automatische schadeherkenning) voor bruggen.

Rendel heeft veel commitment naar zijn collega’s en naar zijn klanten. Hierdoor zorgt hij voor een plezierige werksfeer en topscores bij prestatiemetingen van klanten.


Ka-Lung To
Businesslijndirecteur Infra

Hoe is het om adviseur te zijn?

De wereld binnen Asset Management is zeer dynamisch. Hierdoor zijn mijn werkzaamheden ook erg wisselend. Ik ben betrokken in elke fase van het project. Van offerte en aanbesteding, tot advies aan de gemeente Leiden voor het plegen van groot onderhoud aan een brug. En van projectorganisatie in de rol van projectleider om met een collega af te stemmen hoe we de bereikbaarheidsvoorzieningen van een inspectie gaan organiseren tot overleggen met onder andere Rijkswaterstaat om de voortgang van een project te bespreken. Doordat geen dag hetzelfde is, verveel ik mij nooit.

Aan welk project werk je momenteel? En wat is er bijzonder aan?

De keuze is reuze. Het betreft onder andere inspectie & onderzoek voor gemeenten, waterschappen en ProRail. De voor mij meest iconische kunstwerken waar ik aan mag werken zijn toch wel de stalen bruggen van Rijkswaterstaat. Dit zijn onder andere de Suurhoffbrug, Brienenoordbruggen, Haringvlietbrug, Merwedebrug A27 en de IJsselbruggen in de A12. Elke keer als ik over deze bruggen rijd, denk ik “wat leveren wij toch een mooie bijdrage om deze bruggen in stand te houden”. Sinds 2018 staan wij aan het roer om een bijdrage te leveren aan de instandhouding van deze 27 stalen bruggen. Dit doen wij onder andere binnen de projecten RISK (Rijdek Inspecties Stalen Kunstwerken) en Meerjarige Inspecties Suurhoffbrug.

Het bijzondere aan de Suurhoffbrug is dat het een essentiële schakel is in de verbinding tussen de Maasvlakte en het achterland. Om de constructieve veiligheid van de bestaande brug te monitoren en om te bepalen wat er nodig is om de brug in stand te houden, worden door Antea Group drie keer per jaar gerichte technische inspecties (GTI) uitgevoerd. Op basis van deze inspecties geven wij een advies ten behoeve van de instandhouding van de brug. Onlangs is de tijdelijke nieuwe Suurhoffbrug ingevaren om de bestaande brug te ontlasten en daarmee de essentiële schakel te borgen.

De komende jaren ga ik mij samen met collega's bezig houden met een nieuw project, 'Vaarwegen Oost', waarbij wij ondersteunen bij het onderhoud van 350 km aan vaarwegen.

Wat leveren wij toch een mooie bijdrage om deze bruggen in stand te houden.


Rendel Verkijk
Senior adviseur Asset Management

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

Ik heb bij Antea Group de vrijheid en kans gekregen om mijzelf te ontwikkelen waar ik heel blij mee ben. Dit heb ik met beide handen aangegrepen. Het werken in projecten met collega’s uit andere afdelingen geeft aan dat we over veel kennis beschikken. Een groot speerpunt van Antea Group is de inzet op innovaties. Dit maakt het voor mij zo leuk om te werken bij Antea Group.