Vernuft, vindingrijkheid, slimme oplossingen. Elke dag zetten wij ons talent en onze kennis in om de projecten tot een goed einde te brengen. Het is vaak werk achter de schermen. Niet altijd zichtbaar, wel onmisbaar. Wij vinden het vaak niet meer dan normaal, gewoon goed werk afleveren. Maar eigenlijk is het best bijzonder. En wij zijn trots op deze topprestaties! Om onze ingenieurs en adviseurs wat meer in de spotlights te zetten, maken we iedere maand een Antea Group Professional van de maand bekend.

Projectleider en innovatie

Deze maand feliciteren we Monique Berrevoets-Steenbakker als professional van de maand maart. Monique is procesadviseur binnen de businesslijn Milieu, Veiligheid & Gezondheid met als standplaats Capelle aan den IJssel. Ze vervult doorgaans de rol van projectleider in allerlei projecten.

Businesslijndirecteur Coert Ruseler:Monique werkt zowel voor de zware industrie in de havengebieden van Nederland als voor ministeries en ProRail. Ze voelt zich in beide werelden thuis. Projecten draaien om mensen. Monique heeft een sterke binding met haar klanten en haalt daar ook veel werk weg voor collega’s in andere vakgebieden. Daarnaast heeft ze aan de wieg gestaan van de nodige innovaties die ze samen met haar klanten en collega’s tot stand brengt zoals: mSAVE, VR-beheer, plaatsingstool en AG-insight.”

Hoe is het om adviseur te zijn?

Monique: “Als adviseur kom je met veel werelden in aanraking.  En veel verschillende opdrachtgevers: van industrie en infrabeheerders tot landelijke overheid, instanties zoals het RIVM of milieudiensten. In mijn projecten verbind ik de kennis tot een passend advies. Daarbij is het erg leuk om met collega’s samen in een projectteam te werken. Mijn ervaring is dat er snel op een hulpvraag wordt gereageerd en dat je nooit alleen voor een probleem staat. Ik vind het ook erg leuk als we in een brainstorm komen tot nieuwe innovatieve ideeën om de klantvraag op te lossen. Altijd weer mooi om elkaar uit te dagen tot nieuwe ideeën.”

Monique is een topsporter en dit zien we terug in hoe ze in haar werk staat. Het beste resultaat voor de klant! Collega’s, de prestatie, de klant en het project gaan altijd voor en altijd door.


Coert Ruseler
Businesslijndirecteur Milieu, Veiligheid & Gezondheid

Aan welk project werk je momenteel? En wat is er bijzonder aan?

Monique: “Ik heb lang nagedacht over wat nu het leukste type projecten zijn, maar ik kan geen keuze maken. Voordat ik bij Antea Group kwam, werkte ik bij ProRail en hield ik mij met name bezig met het vervoer van gevaarlijke stoffen. Ik wilde meer van deze wereld zien; hoe zit het met de bedrijven die deze stoffen produceren of nodig hebben als grondstof. Maar ook; hoe kan ik deze kennis aanbieden aan beleidsmakers. Nog steeds is een groot deel van mijn werk gerelateerd aan het vervoer per spoor van gevaarlijke stoffen, maar het werkpalet is verrijkt met het werken voor de industrie.

Ik adviseer ook het ministerie op het gebied van spoorvervoer. Ik zie en ervaar nu de vele werelden binnen één baan; beleidsadvisering voor het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, op de “echte” werkvloer bij (petro-)chemische industrie, voor ProRail en het RIVM. Samen met collega’s kijken of we met nieuwe technieken onze klanten beter kunnen helpen. Daarnaast zie ik dat er momenteel veel te doen is in de energietransitie; wat betekent dit voor de Rotterdamse Haven en al haar industrieën, de plannen die daar zijn en hoe wij daarin kunnen helpen. En ook zien hoe bij een aantal bedrijven al gedachten worden gevormd hoe zij zelf manieren zien om hiermee om te gaan. Kortom, de volle breedte van mijn werk, het verbinden van werelden, met een vleugje innovatie.

Waarom is het zo leuk om bij Antea Group te werken?

“Ik word graag zo vrij mogelijk gelaten in mijn werk. En bij de adviesgroep SAVE van Antea Group ervaar ik dat in ieder geval al ruim 14 jaar. Ik heb dat nodig om het beste uit mijzelf te halen. Maar zeker ook het werken met collega’s; ik heb zoveel ontzettend fijne en slimme collega’s, we hebben vertrouwen in elkaars kennis en staan voor elkaar klaar”, aldus Monique.