It’s a wrap, de jaarlijkse GBIdag! We kijken terug op een mooie klantendag met zo’n 250 aanmeldingen waarin een breed scala aan onderwerpen de revue passeerde over alle ontwikkelingen in de Wereld van Beheer. Productmanager Bas Boonstra vertelde hoe hij als ‘fan van beheer’ zijn droom van GBI World neerzette.
GBI beheersysteem
Vol trots liet Bas een filmpje zien met de talloze verbeteringen die de afgelopen tijd zijn doorgevoerd in GBI beheersysteem. De GBIportal, een bloedsnelle GBImaps, een gloednieuwe GBIconnector én alle modules, zoals de GBIappsbank en de GBIkennisbank zijn in de cloud ondergebracht. CEO Tanja Lendzion van Antea Group is de openbare ruimte het afgelopen jaar extra gaan waarderen. “In verband met het vele thuiswerken stap ik, zodra de agenda het toelaat, even op de racefiets voor een rondje door het mooie Twente en geniet ik van hoe goed de openbare ruimte in Nederland is. Er gebeurt veel in deze openbare ruimte en hierin ligt een sleutelpositie voor de beheerders. Om ervoor te zorgen dat de openbare ruimte optimaal en toekomstgericht wordt ingericht én beheerd, is het van belang dat de beheerder het beste gereedschap heeft voor deze taak.”
Beheer openbare ruimte
In een ronde tafel sessie onder leiding van George Parker werd ingegaan op de opgaven in de wereld van beheer. Het belang van de openbare ruimte voor een aantrekkelijke woon- en leefomgeving en onze fysieke en mentale gezondheid. Maarten Loeffen, directeur Koninklijke Vereniging Stadswerk, benadrukte het belang van een gezonde leefomgeving en het gebruik door de inwoners. “De beheerder is daar duidelijk de regisseur in. En hij ziet emancipatie in de positie van de beheerder. De beheerder heeft een sleutelrol om de grote opgaven van morgen een plek te geven.”
Parallelsessies roadmap, GBI, IMBOR en GBIconnector
Berto Smits vertelde hoe grip op je assets helpt bij het aanpakken van de opgaven op het gebied van klimaat, duurzaamheid en vervanging van verouderde wijken en buurten. Daarna volgden een aantal ronden met drukbezochte parallelsessies over de roadmap, demo’s van GBI, IMBOR en de GBIconnector, de waarde van bomen, Nota Kapitaalgoederen als essentiële kapstok voor beheer en nog veel meer.
We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst met mooie en interactieve sessies. Bas Boonstra: “Ik ben er trots op wat we in de afgelopen anderhalf jaar voor elkaar hebben gekregen. Dat we met GBI iets bereikt hebben waarmee we voorop blijven lopen in de markt. Trots, ook op de winnaar van de GVAG Award; een enthousiaste gemeente die al jarenlang GBI gebruikt en dat ook nog lange tijd zal blijven doen.”
GVAG Award: and the winner is...
Met een live videoverbinding werd de GVAG Award uitgereikt aan de gemeente Maasgouw. Deze award wordt jaarlijks door het GVAG bestuur toegekend aan een gemeente die GBI volop gebruikt voor het registreren en beheren van de assets in de openbare ruimte. Een gemeente die een voorbeeldfunctie heeft in de regio en in is voor een experiment, verkenning of innovatie. En, natuurlijk een gemeente die zich inzet voor de gebruikersvereniging.
Uit het juryrapport: 'Maasgouw is sinds 2008 lid van de GVAG en heeft fanatieke GBI-gebruikers die alle modules van het beheersysteem benutten. Deze mensen zijn ruim vertegenwoordigd in themagroepen van de GVAG, zijn veelvuldig te vinden op vakbijeenkomsten en gebruiken het forum om hun kennis te delen. Daarnaast is de commitment voor GBImaps en IMBOR groot. Maasgouw staat open voor datatransitie. Voor riolering is de GWSW geïmplementeerd. De gemeente is verbonden aan de global goals en willen GBI inzetten om bijvoorbeeld haar klimaatdoelen te behalen.'
Eerdere winnaars van de GVAG Award waren gemeenten Almelo, de BAR-organisatie, Echt-Susteren en Valkenswaard. We feliciteren Maasgouw van harte met deze erkenning.
Meer informatie?
Meer weten over GBI?
Neem contact met ons op.