Antea Group levert procesadvies voor een omvangrijk saneringsproject voor aannemer Van Vulpen in opdracht van Liander en Vitens. Procesadvies in de brede zin van het woord: van planningsmanagement tot werkvoorbereiding. Het project Tranche #3 is niet alleen grootschalig qua werklocatie, maar is ook technisch omvangrijk.

Veelomvattende technische opgave

Deze werkzaamheden voeren we uit binnen een veelomvattende technische opgave. Het project Tranche #3 behelst het saneren van circa 30 kilometer asbest-cement hoofdwaterleidingen en circa 30 kilometer brosse grijs-gietijzer hoofdgasleidingen. Om dit mogelijk te maken worden de aansluitingen overgezet op nieuwe distributieleidingen, naast het overzetten van ongeveer 1400 huisaansluitingen.

200 kilometer gas- en waterleiding vervangen

De saneringsopgave is ook qua omgeving uitgebreid. De gas- en waterleidingen liggen namelijk in maar liefst 11 gemeenten! Dit zijn: Aalten, Arnhem, Berg en Dal, Brummen, Doesburg, Doetinchem, Ede, Nijmegen, Oude IJsselstreek, Renkum en Rheden. Het project Tranche #3 is het derde deelproject binnen een enorme saneringsopgave voor Vitens en Liander. In totaal wordt er 200 kilometer gas- en waterleiding vervangen.

Als procesmanager spin in het web

Antea Group is sinds dit jaar actief betrokken bij deze omvangrijke opgave voor aannemer Van Vulpen. Wij geven onder andere advies op het gebied van planningsmanagement, zoals het opstellen van planningen en het actief sturen op de deadlines en mijlpalen. Daarnaast leveren we ook een belangrijke bijdrage aan significante documenten zoals de overall-planning, verificatiematrices, de ontwerpnota en diverse andere plannen en overleggen.

Mijn rol is zeer divers. Ik stel bijvoorbeeld de overall planning op, controleer de kwaliteit van diverse producten en adviezen en participeer in overleggen met de opdrachtgevers Vitens en Liander. Dat is enorm leerzaam en interessant!


Martijn Brouwers
Adviseur Contracten

Flexibiliteit ten top

Gelukkig hebben de werkzaamheden de afgelopen tijd gewoon door kunnen gaan. Projectleider Erik Berndsen “De flexibiliteit van de dienstverlening waardeer ik enorm. Wij zijn gewend om onze dienstverlening aan te passen op basis van de geldende voorwaarden. Momenteel werken we op afstand vanuit huis of kantoor. Alle betrokken partijen zijn er wanneer het nodig is, óf op afstand óf op een veilige manier ter plaatse”.

Feestelijke aanvang van de werkzaamheden

Dinsdag 18 augustus zijn de werkzaamheden gestart in de gemeente Nijmegen. Burgemeester Bruls opende de werkzaamheden feestelijk in aanwezigheid van Marike Bonhof (directie Vitens), Marlies Visser (COO Alliander), Peter van der Aa (directie Van Vulpen) en een selecte groep medewerkers van Vitens, Liander en Van Vulpen.