Maar liefst 3 projecten van Antea Group zijn genomineerd voor de publieksprijs van de Vernufteling. Het gaat om de circulaire kunstwerken van het consortium Closing the Loop, de Automatische Monsterselectietool en Engineering 3.0: genetisch ontwerpen. Het project Closing the Loop is daarbij ook nog eens genomineerd voor de juryprijs. Vanaf 13 april kan er gestemd worden via de website van NL Ingenieurs.

Closing the Loop

Closing the Loop zet zich in voor het hergebruiken van grondstoffen voor viaducten. Maar liefst 70% van bestaande kunstwerken wordt namelijk niet duurzaam gesloopt voor het einde van de technische levensduur. Enorm zonde, gezien de mondiale schaarste van primaire grondstoffen. Closing the Loop is een consortium, bestaande uit Antea Group, Nebest, GBN Groep en Strukton Civiel. Lees hier meer over Closing the Loop.

bodemonderzoek en bodemsanering

Automatische Monster selectie tool

In Nederland worden jaarlijks tienduizenden bodemonderzoeken uitgevoerd. Om de meest geschikte mengsels van bodemmonsters voor de uiteindelijke analyses te selecteren, ontwikkelden ingenieurs- en adviesbureau Antea Group en TerraIndex de AMT.

Engineering 3.0 - genetisch ontwerpen

Parametrisch ontwerpen is inmiddels op veel plekken gemeengoed. Antea Group zet de volgende stap: genetisch ontwerpen. Dat levert winst op voor opdrachtgevers, ingenieurs én het milieu. Simone de Rijke: ‘Automatisering helpt ons om het werk van maanden terug te brengen naar uren.’

De Vernufteling

De Vernufteling is de verkiezing van het meest innovatieve ingenieursproject, georganiseerd door Koninklijke NL Ingenieurs in samenwerking met vakblad De Ingenieur. Het doel van de Vernufteling is het werk van advies- en ingenieursbureaus erkenning en bekendheid te geven. Techniek zit voor de meeste Nederlanders verstopt achter vanzelfsprekende verworvenheden als viaducten, waterzuivering of verwarming. De Vernufteling maakt deze zichtbaar.