Antea Group, Tauw en Combi SION sluiten een langdurige samenwerking voor bodemadviesdiensten af. Combi SION is een samenwerking tussen Liander en Vitens met als doel het ontdubbelen van infrastructureel werk. In Friesland, Flevoland, Hilversum en Gelderland zorgen zij ervoor dat nutsvoorzieningen gelijktijdig worden aangelegd, zodat de overlast en kosten tot een minimum worden beperkt.

Antea Group & Tauw

De benodigde bodemadviesdiensten zijn door Combi SION aanbesteed. Antea Group en Tauw hebben hierop samen ingeschreven en de opdracht gegund gekregen. Samen met Tauw verzorgen wij de komende 4 jaar de bodemadviesdiensten met een mogelijkheid tot verlenging met nog eens 4 jaar:

  • Bodemonderzoeken in het kader van CROW400 (richtlijn veilig werken)
  • Wettelijke procedures waaraan moet worden voldaan (vanuit de Omgevingswet)

Bodemonderzoek en bodemadvies

De samenwerking heeft betrekking op het uitvoeren van bodemonderzoek en bodemadvies, in voorbereiding op werkzaamheden in de bodem. Allard de Jong, projectmanager Milieu & Energie Midden van Antea Group: “We zijn trots op deze mooie samenwerking met voor ons bekende partijen, in een nieuw contract, met een verfrissende blik op samenwerking vanuit gelijkwaardigheid.”

Over Combi SION

Want zoals het vroeger ging, werkt voor niemand: de bodem ging open voor het aanleggen van een nieuwe waterleiding. Een flinke klus die overlast kan geven voor weggebruikers. Wanneer het achter de rug was, haalde een andere partij de grond opnieuw open voor werkzaamheden aan het stroomnet: dubbel werk, duur en weinig efficiënt. Combi SION wil dit voorkomen, door samenwerking tussen twee grote nutspartijen. Andere nutspartijen kunnen zich aansluiten.

Combi SION werkt aan het ontdubbelen van infrastructureel werk. Daarnaast worden IT-systemen versoepeld en processen continu geoptimaliseerd. Hierdoor zorgen ze voor minder overlast en lagere kosten voor de klant. Innovatieve denkers en slimme samenwerkers met de juiste visie bij netbeheerders en aannemers, maken dit mogelijk.

Samenwerking met aannemers

Combi SION werkt samen met de aannemerscombinaties CCN (Combi Combinatie Noord; een samenwerking tussen Verkley kabels en leidingen, A. Hak en Baas BV) en Trinitas (samenwerking tussen Van Gelder, Van Voskuilen Groep en Baas BV) en de aannemers Van den Heuvel en Van Vulpen.