Klimaatadaptatie en duurzaamheid zijn niet langer optionele ambities, maar bittere noodzaak. Met een integrale aanpak en innovatieve oplossingen moet een toekomst worden gerealiseerd. Een toekomst waarin Nederland niet alleen beter bestand is tegen de gevolgen van klimaatverandering, maar ook aantrekkelijker en leefbaarder.

Lees het volledige artikel op de website van het Financieele Dagblad

Antea Group Nederland, onder leiding van CEO Tanja Lendzion, speelt een actieve rol in deze transitie. Als multidisciplinair ingenieurs- en adviesbureau hanteert de groep een duidelijke visie op duurzaamheid. Lendzion legt uit: “We helpen onze klanten om door het oerwoud van uitdagingen heen te navigeren. Dat doen we niet alleen technisch, maar ook mensgericht.” Het bedrijf combineert expertise op het gebied van techniek, beleid en participatie om oplossingen te bieden die haalbaar én effectief zijn. De focus ligt niet alleen op externe projecten. Ook intern wil Antea Group een voorbeeld stellen. Het bedrijf heeft zichzelf ten doel gesteld om in 2026 volledig CO2-neutraal te zijn. “Voor ons is 2050 geen ambitieus doel. We willen nú impact maken, en onze mensen trainen om die mentaliteit ook mee te nemen naar onze klanten”, aldus Lendzion.

"We moeten grote uitdagingen als klimaatadaptatie, energietransitie en woningbouw samen aanpakken"


Tanja Lendzion
CEO, Antea Group Nederland

SDG’s als kompas

Binnen het bedrijf nemen de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties een belangrijke plaats in. In plaats van alle zeventien doelen te omarmen, richt het bedrijf zich op zeven specifieke SDG’s die aansluiten bij hun expertise. Deze omvatten onder meer schoon water (SDG 6), duurzame steden (SDG 11) en klimaatactie (SDG 13). Bij SDG 13, klimaatactie, kiest Antea Group voor het hoogste ambitieniveau. Het doel is om de opwarming van de aarde te beperken tot anderhalve graad Celsius. Dit maakt het bedrijf een van de koplopers binnen de wereldwijde groep bedrijven die zich aan de Science Based Targets heeft gecommitteerd. “We hebben onze SDG-doelen vertaald naar concrete acties”, vertelt Lendzion. “Zo hebben we een eigen bos van tien hectare waar we experimenteren met biodiversiteit en duurzaam natuurbeheer. Dit levert niet alleen waardevolle inzichten op, maar ook educatie voor onze mensen en klanten. Het is belangrijk om echt te beginnen en de kleine oplossingen te zoeken zodat je grote stappen kan maken.

Klimaatbestendig en waterrobuust Nederland