Ga naar hoofdinhoud
Landgoed Alvershool
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Landgoed Alvershool

Landgoed Alvershool

Landgoed Alvershool is een divers bos- en natuurgebied met een eigenzinnig karakter. Het bos is 9 hectare groot en is ontstaan in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Waar het perceel daarvoor vrijwel geheel uit heide bestond, biedt het landgoed met een heideveld, een ven en gedeeltelijk aangeplant bos inmiddels volop groene diversiteit.

Sinds november 2021 zijn wij eigenaar van dit prachtige landgoed. We nemen je hier graag in mee. De grote variatie aan biotopen en vegetatie biedt interessante aanknopingspunten voor onderzoek, educatie en demonstratie rondom biodiversiteit, klimaatadaptatie en duurzaam natuurbeheer.

Samen maken we de wereld elke dag een stukje mooier

Antea Group ontwikkelt duurzame oplossingen voor onze leefomgeving. Hierbij zetten we ons in voor het creëren van een positieve impact. In onze dichtbevolkte samenleving is natuurbescherming belangrijk. Hierin nemen we graag zelf het voortouw en voegen wij met dit bos daad bij woord. Als bosbezitters geven wij invulling aan één van de wereldwijde duurzaamheidsdoelen (Sustainable Development Goals) die wij hebben geadopteerd: ‘Leven op het land’. Daarbij gaat het om het beschermen, herstellen en duurzaam beheren van ecosystemen, in het bijzonder van bossen. Met onze ecologen en andere experts willen we dit bos en je ervaring in dit natuurgebied verrijken.

Pilot onderzoek

Landgoed Alvershool biedt alle ruimte voor ecologisch onderzoek. Zo zijn wij bezig om zelf en samen met kennisinstituten en klanten onderzoek te doen naar klimaatadaptatie, natuurbeheer en het vergroten van biodiversiteit. Ook biedt het gebied de mogelijkheid om de innovatieve technieken en ecologische diensten die Antea Group ontwikkelt te toetsen.

Bekijk welke onderzoeken er nu in het bos plaatsvinden

Landgoed Alvershool

Bodemprofiel Landgoed Alvershool

Het bodemprofiel, uitgegraven in het heidestuk op het landgoed, onthulde een podzolbodem. Dit type bodem bestaat uit dekzand waarop bodemprocessen lange tijd een sterke invloed op hebben uitgeoefend. In Nederland zijn podzolen voornamelijk te vinden in zandlandschappen en juist omdat ze al duizenden jaren onveranderd zijn gebleven, worden ze steeds zeldzamer.

Lees meer over het bodemprofiel

Het laatste nieuws

Ben Visser: "inzicht én samenwerking cruciale bouwstenen in de vervangingsopgave"

Antea Group fietst en sponsort voor de vierde keer de Climate Classic

Antea Group bereidt iconische waterwerken voor op calamiteiten

Antea Group en CB5 ondertekenen op de vastgoedbeurs Provada de samenwerking met NL Greenlabel

Hoe een vleugje Formule 1 de energietransitie versnelt

Dag van de Bouw 2024: ProRail Vrije kruising Dijksgracht Amsterdam

Antea Group aanwezig op PROVADA vastgoedbeurs met ‘Wonen in de toekomst’

Calamiteitenopvolging voor Rotterdam-Rijn Pijpleiding (RRP)

EPG certificaat opnieuw verlengd: gecertificeerd voor het afgeven van energielabels