Ga naar hoofdinhoud
Informatiemanagement
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Op naar datagedreven werken

Binnen een datagedreven organisatie kun je sneller, gerichter en kostenefficiënter werken aan betere en duurzamere oplossingen voor de leefomgeving en maatschappelijke vraagstukken. Datagedreven werken roept echter nog altijd veel vragen op. Antea Group ondersteunt overheden en bedrijven bij het beantwoorden van die vragen. We zorgen dat informatiebehoeften die vanuit verschillende opgaven en thema’s ontstaan, worden vertaald in tactische en operationele informatievoorziening.

Digitale transformatie

Onze informatiemanagers leggen verbinding tussen informatievragen en de beschikbare en/of benodigde data en techniek. Hierbij speelt de kwaliteit, actualiteit en nauwkeurigheid van de data vanzelfsprekend een belangrijke rol. Je ziet een informatiemanager daarom vaak bezig met ‘het stellen van vragen’, het inrichten van processen, het meenemen van de organisatie in veranderingen en het borgen van dit geheel binnen de context en visie van die organisatie. Zo bewerkstelligt Antea Group de digitale transformatie naar datagedreven werken.

Informatiemanager verbindt

Naast het verbinden van datavragen en oplossingen werken onze informatiemanagers ook als verbinder met én tussen de domeinen in de fysieke buitenruimte. Denk aan de verbindingen tussen de datavragen die spelen bij de Omgevingswet, de energietransitie, burgerparticipatie, duurzaamheidsvraagstukken, klimaatadaptatie, mobiliteit- en bereikbaarheid et cetera. Door het maken van die verbindingen richten onze informatiemanagers zich direct op de praktijk van de leefomgeving.
 

Op naar datagedreven werken
Op naar datagedreven werken

Gegevensmanagement

Complexe informatievraagstukken vragen om het opstellen van een visie, om een overzichtelijk gegevenslandschap en het samenstellen en ontsluiten van de juiste informatieproducten. Dit kan alleen als er voldoende kennis over de data, de toepassing, informatiemodellen, definities en standaarden beschikbaar is. Gegevensmanagement is de sleutel en onze informatiemanagers adviseren hoe dit je dit inricht, borgt en erop stuurt.

Nieuwe of veranderende wetgeving

We kunnen je helpen bij een breed scala aan vraagstukken. Bijvoorbeeld bij nieuwe of veranderende wetgeving die impact heeft op datamanagement, processen of de inrichting van je organisatie. Denk aan de Omgevingswet, Basisregistratie Ondergrond, doorontwikkeling van het Stelsel van Basisregistraties of Samenhangende Objectenregistratie. Maar ook op het gebied van een duurzame leefomgeving en andere maatschappelijke thema’s spelen data en informatie een steeds belangrijkere rol. Als breed georiënteerd ingenieurs- en adviesbureau ondersteunen we daarbij met raad en daad.

Van laten doen naar zelf doen

Van innoveren, trainen en proces- en organisatieadvies tot implementeren, aansturen en programmamanagement: op een scherpe, visionaire en nieuwsgierige manier zorgen wij altijd voor de juiste verbinding. We helpen je om primaire processen aan te passen, bestaande weerstanden te overwinnen, successen te vieren en de samenwerking binnen en buiten de organisatie te vergroten. Lerende wijs wordt je organisatie zelfstandiger en wordt datagedreven werken stap voor stap een leidende aanpak.

Hulp nodig bij datagedreven werken?

Neem contact met ons op.

Daan Stolker
Stel een vraag

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie