Ga naar hoofdinhoud
Basisregistratie Ondergrond: BRO-proof
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

Basisregistratie Ondergrond: BRO-proof

BRO-proof én datagestuurd werken in de ondergrond

Basisregistratie Ondergrond: heeft jouw organisatie nog werk te verzetten? Of is jouw organisatie al een eind op weg én ligt er de ambitie om met de BRO meer inzicht in de ondergrond te krijgen voor de ruimtelijke opgaven? Van implementatietraject tot de BRO Toolbox: je treft in Antea Group een partner waarmee je de stap zet van data naar inzicht.

BRO implementatie

De Basisregistratie Ondergrond heeft impact op de werkprocessen in jouw organisatie: zeker als je bronhouder bent. De vier tranches van de BRO zijn inmiddels ingevoerd, maar de stap naar het werken met BRO-data is niet zomaar gezet. Hoe richt je processen in, waar liggen verantwoordelijkheden, hoe zorg je voor goede afspraken? En hoe krijg je iedereen mee in een nieuwe manier van werken? Vragen waarmee onze BRO-adviseurs graag aan de slag gaan.

Stappenplan voor BRO-succes

Inmiddels hebben wij tientallen organisaties succesvol begeleid bij het implementeren, borgen en beleven van de Basisregistratie Ondergrond. Onze kracht? Vanuit onze kennis van (bodem)data, informatiemanagement én organisatieprocessen bieden we je een op maat gesneden aanpak. Enkele onderdelen hierin zijn:

 

  1. Workshop BRO voor meer inzicht en bewustwording in de BRO en de impact ervan op processen, contracten en samenwerking. En een perfect opfrismoment voor iedereen die met de BRO te maken krijgt. 
  2. Impactanalyse BRO - hierin gaan we de diepte in: wat is de kwaliteit van data, hoe lopen processen nu en wat is er (nog) nodig om het werken met de BRO in te bedden in jouw organisatie?
  3. Implementatie BRO – we kunnen je op allerlei manieren ondersteunen bij de implementatie van de BRO: denk aan de inzet van ervaren BRO-coördinatoren die je van beheer tot realisatie ontzorgen. Daarnaast kunnen onze BRO-adviseurs je begeleiden met update sessies, waarbij wordt gekeken of alles goed loopt rondom de BRO en/of dit tot nieuwe implementatie acties leidt.

Uiteraard helpen we je om voor te sorteren op de vijfde tranche van de BRO: milieuhygiëne. Eventueel in combinatie met de afdeling milieu of bodem.  

BRO-proof én datagestuurd werken in de ondergrond
BRO-proof én datagestuurd werken in de ondergrond

BRO Toolbox: ervaar de kracht van de Basisregistratie Ondergrond

Het implementeren en inbedden van de BRO is een prachtige ambitie. Maar, we kijken graag verder. Zeker nu het kabinet ons water- en bodemsysteem sturend wil laten zijn bij de inrichting van ons land. BRO-data en ondergrondgegevens zullen hierdoor een belangrijke rol vervullen bij ruimtelijke ontwikkelingen. Met behulp van de BRO Toolbox laten wij organisaties de kracht van de BRO ervaren om zo het gebruik ervan te promoten.

Meer informatie over de BRO Toolbox?

Kennismaken met datagestuurd werken

Via de BRO Toolbox bieden wij organisaties de mogelijkheid om kennis te maken met integraal werken in een datagestuurde aanpak. Samen leren door te doen. Deze gereedschapskist bevat onder meer een receptenboek die je op weg helpt bij het verkennen van informatievraagstukken en het opzetten van informatieketens. De Toolbox biedt ook een GIS-toepassing om data te visualiseren in een 3D-omgeving. Deze tool laat de meerwaarde van BRO-data in ruimtelijke vraagstukken letterlijk zien.

BRO Toolbox toegepast in Barneveld

Met de BRO Toolbox hebben we al meerdere gemeentes geholpen om de eerste stappen te zetten naar datagestuurd werken in de ondergrond. Zo hebben wij voor de gemeente Barneveld een traject opgezet rondom het gebruik van BRO-data in het kader van de energietransitie. Dit traject maakte alle betrokken partijen niet alleen enthousiast voor een datagestuurde aanpak, het droeg ook bij aan de bewustwording hoe belangrijk het is om de Basisregistratie Ondergrond goed in te bedden in jouw organisatie.

Lees hier hoe wij de BRO Toolbox hebben toegepast in Barneveld

Meer weten over deze dienst?

Neem contact met ons op.

Deze website maakt gebruik van cookies

Selecteer welke cookies je wilt accepteren

Meer informatie