Ga naar hoofdinhoud
CODOK
Logo Antea Group - No text - Angled - Transparent

CODOK

De verzamelnaam voor alle conditionerende onderzoeken die snel, eenvoudig én doeltreffend inzicht geven in de bodemkwaliteit. Van ecologie tot stikstof: Conditionerende Onderzoeken Digitaal Op de Kaart.

Heb je vragen?

René Rummens
Stel een vraag

Voordat je begint met graven, zijn er diverse vooronderzoeken nodig, zoals bodemonderzoek, stikstofberekeningen, archeologisch onderzoek en het opsporen van ontplofbare oorlogsresten. Traditionele methoden zijn vaak duur en tijdrovend. Met onze digitale oplossingen bespaar je tijd en geld en krijg je snel betrouwbare resultaten. De energie- en woningbouwtransitie verhogen niet alleen de druk bij aannemers en ontwikkelaars, maar ook bij ingenieurs- en adviesbureaus. Traditionele vooronderzoeken zijn duur en tijdrovend. Onze digitale oplossingen versnellen deze processen en optimaliseren de inzet van vakspecialisten. Met het digitaal klantportaal CODOK van Antea Group heb je 24/7 toegang tot innovatieve producten. Snel, automatisch en betrouwbaar. Met de online quickscan weet je binnen 15 minuten waar je aan toe bent.

Met ons klantportaal vraag je eenvoudig de benodigde producten aan en ontvang je direct projectbestanden en rapporten. Als uit het vooronderzoek blijkt dat er geen vervolgonderzoek nodig is, kun je direct aan de slag. Onze adviseurs worden alleen ingezet als specialistische kennis nodig is, wat je tijd en kosten bespaart.

✓ Eenvoudig zelf checken
✓ Voor de eerste verkenning niet meer afhankelijk van derden
✓ Win tijd: binnen 15 minuten antwoord
✓ Bespaar kosten 
✓ Toepasbaar op elke locatie in Nederland: van binnenstad tot buitengebied

Informatie aanvragen

OODOK:
Ontplofbare Oorlogsresten Digitaal Op de Kaart

De aanwezigheid van Ontplofbare Oorlogsresten (OO) heeft gevolgen voor graafwerkzaamheden bij de aanleg van kabels en leidingen. Als werkvoorbereider, engineer of adviseur wil je deze risico’s snel in kaart hebben. Voorheen was dit een tijdrovend proces dat een gespecialiseerd bureau vereiste. Met OODOK voer je dit vooronderzoek zelf uit, volledig geautomatiseerd en online.

Hoe werkt het? Je definieert in OODOK een interessegebied op de kaart, voegt de verwachte impact van de werkzaamheden op bestaande kabels, leidingen en funderingen toe, en benoemt de verwachte ontgravingsdiepte. Binnen vijftien minuten ontvang je een rapport met een conclusie, gebaseerd op een verwachtingskaart per e-mail.

CODOK
CODOK

ADOK:
Archeologie Digitaal Op de Kaart

Archeologische waarden kunnen gevolgen hebben voor de planvorming rondom de aanleg van kabels en leidingen. Elke Nederlandse gemeente hanteert hiervoor eigen beleidsregels en ontheffingsruimtes. Voorheen kostte dit uitzoekwerk veel tijd en vereiste het specifieke kennis van een adviesbureau om te bepalen of archeologie een rol speelt op een locatie. Dankzij ADOK voer je die verkenning zélf uit, volledig geautomatiseerd en online.

Hoe werkt het? Je geeft in ADOK het interessegebied op een kaart aan en voegt de (verwachte) ontgravingsdiepte toe. De tool bepaalt vervolgens de lokale beleidsregels, verwachtingsgebieden en ontheffingsregels. Binnen vijftien minuten ontvang je een rapport per e-mail met de eindconclusies en onderbouwing.

CODOK
CODOK

EDOK:
Ecologie Digitaal Op de Kaart

Bij ruimtelijke ontwikkelingen moet rekening worden gehouden met beschermde planten- en diersoorten en met beschermde gebieden. EDOK beoordeelt geautomatiseerd en op basis van openbare informatie of voorgenomen grondroering risico’s oplevert volgens de vigerende wetgeving (voorheen de Wet natuurbescherming, nu de Omgevingswet).

EDOK heeft de bureaustudie geautomatiseerd en analyseert of de voorgenomen grondroering conflicteert met de geldende (natuur)wetgeving. Dit hangt af van de aard en duur van de werkzaamheden in combinatie met aanwezige natuurwaarden. EDOK beoordeelt of beoogde werkzaamheden bij de aanleg van kabels en leidingen een negatieve effect heeft op beschermde soorten, Natura 2000-gebieden en Natuurnetwerk Nederland.

CODOK
CODOK

BDOK:
Bodem Digitaal Op de Kaart

Met BDOK krijg je direct inzicht in de bodemkwaliteit en veiligheidsrisico’s, wat essentieel is voor veilig en efficiënt werken volgens de publicatie CROW 400. BDOK biedt een innovatieve oplossing om snel een vooronderzoek (quickscan) uit te voeren bij graafwerkzaamheden.

Voor wie is BDOK? BDOK is ideaal voor iedereen die betrokken is bij projecten die de ondergrond raken; van monteurs van netwerkbedrijven tot engineers en werkvoorbereiders.

BDOK-producten:

  1. BDOK Storingskaart: Voor snelle informatie bij calamiteiten.
  2. BDOK Quickscan: Voor een snelle beoordeling van bodemrisico’s.
  3. BDOK Combirapport: Voor uitgebreide bodeminformatie.
  4. BDOK Huisaansluitingen: Specifiek voor huisaansluitingen.
  5. BDOK Bulkbevraging: Voor het verwerken van lange, tracés, complete wijken of grote aantallen locaties tegelijk.

Met BDOK beschik je over actuele bodemdata uit gevalideerde overheidsbronnen, gecombineerd met klantspecifieke data, wat resulteert in een unieke en uitgebreide database. Wil je meer weten over BDOK? Kijk dan op www.bdok.nl.

CODOK
CODOK

NDOK:
Stikstof Digitaal Op de Kaart

Stikstofdepositie kan grote impact hebben op de planvorming rondom de aanleg van kabels en leidingen. Met NDOK kun je snel en eenvoudig berekenen of werkzaamheden bijdragen aan stikstofdepositie in een Natura 2000-gebied. Je tekent het beoogde plangebied in op een online kaart en geeft informatie over het in te zetten materieel. NDOK controleert de afstand tot stikstofgevoelige natuur en het effect van het materieel. Binnen enkele minuten ontvang je een rapport per e-mail met de bevindingen.

CODOK
CODOK
CODOK
CODOK

“Wij hebben de NDOK-tool nu een tijd in gebruik. Hij is erg gebruiksvriendelijk en het levert ons in een heel kort tijdsbestek duidelijkheid over de opgave waar we voor staan. In minder dan 15 minuten hebben we een resultaat in de e-mail inclusief een rapportage. We hebben inmiddels 150 projecten doorgerekend met als resultaat dat bij zo'n 50% van de projecten geen sprake is van een depositie.” 


Peter Fischer
Omgevingsmanager bij netbeheerder Stedin

Meer weten over dit project?

Neem contact met mij op

René Rummens
Stel een vraag