15 maart 2023 – Met de wervingscampagne ‘Mooier met jou’ gaat ingenieurs- en adviesbureau Antea Group op zoek naar nieuwe collega’s voor het ontwikkelen van duurzame en innovatieve oplossingen voor de belangrijke maatschappelijke uitdagingen energietransitie, mobiliteit, klimaatadaptatie en de vervangingsopgave. Met de campagne wil het bureau zowel aankomend talent als ervaren specialisten aantrekken.

Het 70-jarige Antea Group behoort tot de top van de Nederlandse ingenieurs- en adviesbureaus; dagelijks leveren de 1500 medewerkers vanuit diverse disciplines een actieve bijdrage aan het realiseren van oplossingen voor de genoemde uitdagingen in ons land. HR-directeur Doreth Lau: “Hun expertise en ervaring vormen het kapitaal van onze organisatie. Voor het laten slagen van de noodzakelijke transities op het gebied van energie, klimaat en mobiliteit en de vervangingsopgave zoeken we meer van die slimme mensen, die met ons oplossingen gaan vinden. Dat is iets anders dan de juiste persoon bij een vacature zoeken. Dan heb je het over het bieden van persoonlijke ontwikkeling en de vrijheid om initiatief en verantwoordelijkheid te nemen”.

Denken én doen

Als ‘Thuis van trotse ingenieurs en adviseurs’ maakt Antea Group samen met haar opdrachtgevers de wereld elke dag een stukje mooier. “Bij Antea Group kun je maatschappelijk relevant werk doen en actief een bijdrage leveren aan een veilige, gezonde en toekomstbestendige leefomgeving. We zijn goed in het bedenken van oplossingen, maar dat alleen is niet voldoende. Soms moet je gewoon dingen doen en van de praktijk leren. Denken én doen, daar blinken wij in uit,” vertelt Lau.

Ruimtelijke puzzel

In de campagne en op de vernieuwde website werkenbijanteagroup.nl vormt de tangram een opvallend visueel element. Deze puzzel bestaat uit zeven delen waarmee, naast een vierkant, een groot aantal figuren kan worden gevormd. Lau: “Het symboliseert de ruimtelijke puzzel die in Nederland voor diverse maatschappelijke vraagstukken moet worden gelegd en waaraan de ingenieurs en adviseurs van Antea Group met verschillende en vaak verrassende oplossingen een belangrijke bijdrage kunnen leveren.”

Bos, robothond en Escapebus

Antea Group wil anders zijn dan de andere ingenieurs- en adviesbureaus. Het onderscheidende karakter uit zich in verrassende en out-of-the-box initiatieven en oplossingen. Zo heeft het bureau een eigen bos gekocht, kwam robothond Spot als inspecteur in dienst en heeft onlangs een dronevlucht naar Kopenhagen plaatsgevonden. Daarnaast kunnen studenten en scholieren kennismaken met het ingenieursvak en zelf ingenieuze oplossingen bedenken in de Escapebus waarmee Antea Group door het land gaat.

Voor meer informatie