Op 7 juni jl. vond het MGA-event plaats in Studio Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Naast een pakkend verhaal van keynote speaker Jan Rotmans en diverse workshops werd ook de Frans Evers Award voor Mutual Gains ‘20/’21 uitgereikt.

De genomineerden Peter van Rooy, Roel Posthoorn, Onno van Eijk en Petra van den Brand waren aanwezig in de studio, waar de jury de winnaar bekend maakte.

Over de winnaar

Onno van Eijk is de gelukkige winnaar geworden en nam de Frans Evers Award in ontvangst. Naast de award ontving hij ook een cheque t.w.v. 10.000 euro. Deze kan hij gebruiken voor een ontwikkeling van het vakgebied MGA.

Onno is senior ruimtelijk strateeg voor de provincie Zuid-Holland. Hij transformeerde de provincie Zuid-Holland van een MGA sceptische organisatie tot een organisatie met een heel eigen MGA-team, met een jarenlang trainingsprogramma rond MGA en strategisch omgevingsmanagement. Het MGA-team is nu door alle partners in de provincie in te vliegen om te helpen bij complexe processen, zoals de ‘Vliegende Brigade Leegstand’. Het MGA-team staat ook de collega’s van de provincie zelf bij. Daardoor zijn al tientallen projecten met de MGA-werkwijze opgepakt. In zijn functie als Strategisch Omgevingsmanager brengt Onno de MGA-werkwijze naar de praktijk, bijvoorbeeld bij Rotterdam-The Hague airport. Kortom een terechte winnaar!

Het MGA event werd georganiseerd door het MGA Netwerk, WesselinkVanZijst, P2 en Antea Group.

Bekijk hier de video met alle genomineerden terug:

Bekijk hier de compilatie van het MGA-event:

Bekijk hier het verhaal van keynote speaker Jan Rotmans: