Antea Group en Significant slaan de handen ineen voor duurzaam inkopen en aanbesteden. Hiervoor ondertekenden beide partijen onlangs een intentieovereenkomst. Samen willen ze (semi)publieke organisaties nog beter helpen hun maatschappelijke ambities te realiseren op het gebied van milieu, infrastructuur, stedenbouw en water.

Antea Group en Significant behoren tot de top van hun markt en vullen elkaar perfect aan. Als internationaal ingenieurs- en adviesbureau is Antea Group de kennispartner voor duurzaamheid, innovatie en circulariteit, terwijl Significant thuis is in onder andere aanbesteden, contract- en leveranciersmanagement en duurzaam inkopen. Met de nieuwe samenwerking willen beide organisaties meer duurzame impact realiseren, wat in lijn ligt met de inkoopstrategie van de rijksoverheid: Inkopen met impact.

Meer impact, breder inzetbaar

“Samen kunnen wij de impact groter maken dan alleen. De ‘magie van synergie’ noemen wij dat”, vertelt Rinke Meijer, partner bij Significant. “Door samenwerking kunnen we potentiële opdrachten passend invullen, meer klanten bedienen, breder inzetbaar zijn en van elkaar leren.” Ook Joris Vergouwen, adviesgroepmanager Contracten bij Antea Group, kijkt uit naar die wisselwerking. “We versterken elkaar in kennis en expertise, en vooral op terreinen waar het ertoe doet. Dat maakt deze samenwerking juist zo krachtig.”

Bewezen samenwerking

Dat gaat verder dan kennis en ervaring uitwisselen over maatschappelijke, duurzame en innovatieve topics, wat wel een belangrijke pijler van de samenwerking vormt. Zo zullen beide partijen samen inschrijven op opdrachten met maatschappelijke ambities. Of juist gezamenlijk een aanbesteding begeleiden en elkaar inschakelen. Dat die samenwerking ook echt werkt, ontdekten ze onder andere in 2018 al. In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en vanuit de klimaatenvelop ondersteunden Antea Group en Significant diverse duurzame projecten bij gemeenten en waterschappen